Jak sehnat schopného elektrikáře pro pomoc s rekonstrukcí elektroinstalace?
Miroslav Minařík:
Citace: Karel Fořt 25.01.2012, 08:54
Nezlobte se na mne ale co je špatného na tom, že nechci platit čas zručného řemeslníka pro přidělávání soklových lišt a vrtání děr do zdi?
Rozhodnuto, sekat se nebude, proto jsem to zmiňoval.
V mnoha jiných vláknech zda na fóru to bylo zmiňováno jako běžná věc, že práce si udělá majitel sám pod dozorem elektrikáře, který mu potom udělá revizi, tedy nechápu, proč by to najednou měl být problém?
Problém může být v tom, že ve většině případů je kontrola po práci neznalého tak náročná, že je lepší to udělat sám. Jestli mi rozumíte. myslím, že mi to potvrdí i ostatní. Neříkám, že vždy, ale taková polovičatá dodávka je především dobrý pocit investora, než skutečná úspora.
Daniel Hudzík:
Citace: Miroslav Minařík 25.01.2012, 09:30
Problém může být v tom, že ve většině případů je kontrola po práci neznalého tak náročná, že je lepší to udělat sám. Jestli mi rozumíte. myslím, že mi to potvrdí i ostatní. Neříkám, že vždy, ale taková polovičatá dodávka je především dobrý pocit investora, než skutečná úspora.
Presne tak. Viac casu zaberie kontrola vsetkyh detialov(ktore laikovi ani nemusia byt jasne a samozrejme) ako ked si to mam vysekat sam a viem co som kde ako urobil.
Zdenek2752:
Citace: Karel Fořt 25.01.2012, 08:54
Nezlobte se na mne ale co je špatného na tom, že nechci platit čas zručného řemeslníka pro přidělávání soklových lišt a vrtání děr do zdi?
Rozhodnuto, sekat se nebude, proto jsem to zmiňoval.
V mnoha jiných vláknech zda na fóru to bylo zmiňováno jako běžná věc, že práce si udělá majitel sám pod dozorem elektrikáře, který mu potom udělá revizi, tedy nechápu, proč by to najednou měl být problém?
Je to tak, jak píše pan Fořt. Na tomto fóru se pan Fořt dočetl že si "neodborné" práce může udělat sám. Když ale chce tuto variantu realizovat, je pokárán. Vše záleží na domluvě. Dovedu si představit situaci kdy tento způsob může být výhodný jak pro zákazníka, tak pro řemeslníka. Proč by nemohl být postup: Projekt, návštěva elektrikáře, domluva co má udělat zákazník, práce elektrikáře a revize?
Daniel Hudzík:
Citace: Zdenek2752 25.01.2012, 10:36
Je to tak, jak píše pan Fořt. Na tomto fóru se pan Fořt dočetl že si "neodborné" práce může udělat sám. Když ale chce tuto variantu realizovat, je pokárán. Vše záleží na domluvě. Dovedu si představit situaci kdy tento způsob může být výhodný jak pro zákazníka, tak pro řemeslníka. Proč by nemohl být postup: Projekt, návštěva elektrikáře, domluva co má udělat zákazník, práce elektrikáře a revize?
Mozno je toto vynimka ale z osobnej skusenosti: So zakaznikom sme sa dohodli ze si len vyseka drazky. Ked som za par dni prisiel, drazky boli vysekane na spravnych miestach, ale v drazkach boli zasadrovane uz aj kable, ktore si zakaznik sam kupil (samozrejme ze nesedeli ani trasy ani dimenzie) a dokonca si poosadzal uz aj vypinace a zasuvky...
Ján Garaj:
Pán Fořt, cítim, že sa asi najviac bojíte toho projektu. Ale nejde o projekt tak ako si ho predstavujete. Teda niekolko sád projektu vo velkých obaloch. Rozumný a schopný projektant by vám to vysvetlil rozumnejšie ,ako ja. Asi pán Doležal. Ale naozaj jednoduchý projekt treba. Projekt to je akoby návod na niečo. Nie je to hanba sa spýtať. Ak vám ten jednoduchý projektík niekto ku tomu oprávnený a ochotný to nakresliť a napísať to podstatné to sú vodiče, poradí alebo urobí samozrejme za dohodnutú odmenu, tak si myslím, že to vysekanie alebo olištovanie zvládnete. Kolegovia tu učili jednu pani Januliak aj iné veci, ja som sa ju podujal dokonca priviesť aj ku odhadu teploty podľa začiatku zahnednutia až horenia papierovej utierky alebo toaletného papiera. Pán Schwarz jej slůbil čokoládu, niektorí jej spievali ody na radosť. Tak sa toho nebojte. a naozaj skúste na Poptávke niekoho-projektanta nájsť. Ak sa tu nikto k tomu neodváži. Ja som od Prahy ďaleko a so zlomenou nohou a pánvou už nerobím, iba kecám a tuto občas dráždim svojími názormi.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana