Jak sehnat schopného elektrikáře pro pomoc s rekonstrukcí elektroinstalace?

<< < (4/11) > >>

IM:
Citace: Marian Hanzalík  25.01.2012, 11:13

Pod pojmom "projekt" si predstavujem kompletnú dokumentáciu, t.j. každý kus kábla má svoje číslo výrobku, každá krabica a drážka v stene presne zakótovanú polohu....

Což o to, představit bych si takový projekt dovedl také, nejlépe ve formě 3D, ale cenu ne.  ;D

František Šohajda:
Citace

Predpokladám, že podľa bežného projektu nedokážete dopredu pripraviť presné kusy káblov a na mieste ich len osadiť a konce dať do svoriek  Mrknutí

Dopředu si kabely "nakrátí" jen pořádný magor ! (doh)
A ne elektrikář.... (dance)
Proto se kabely prodávají v metráži dělené 100... ;)

Marian Hanzalík:
Citace: František Šohajda  25.01.2012, 15:13

Niekde sa to tak bežne sa to tak robí. Stačí si pozrieť výrobu áut, alebo pračiek. Viem že inštalácia na stavbe nie - akurát sa potom nedá úplne presne identifikovať každý drát (v zmysle - ktorý človek ho zapojil, nedá sa dodať identický náhradný diel atd.) - to sa netýka len elektroinštalá cie, ale všetkého na stavbe.  >:(

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: František Šohajda  25.01.2012, 15:13

A ne elektrikář.... (dance)

Abyste se nedivil. Jeden známý (neelektrikář) po mě chtěl instalaci přístavku domu. Že si kabely sežene sám. Nakreslil jsem mu křídou kudy povedou (chtěl si i sám vysekat drážky) a řekl mu, které kabely má koupit. On si to změřil sám. Po natahání mi nezbyl ani metr 3x1,5 a třičtvrtě metru 3x2,5.  ;)

Zdenek Hejčl:
To Marian Hanzalík:
U auta to jde, tam jsou koty přesně dané. Někde zedník přisadí cihlu, nebo mu to nevyjde, tam už centimetry skáčou a hrají pak celkově roli podstatnou.  o:-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana