Budu muset kvůli energetice při navýšení vyměnit starý Al přívod k rozvodnici?
Lubomír Jindra:
Citace: edyk 13.01.2012, 22:26
No tak Luboši, proč taková jízlivost ?
To není jízlivost ale snaha o záchranu. Takhle podobně to vysvětluji i zákazníkům při revizích naživo. Citacím z norem se každý vysměje, díky v česku vžitému zvyku, že zákony a nařízení jsou pro to, aby se nedodržovaly. Nad tímhle se ale mnozí zamyslí. :)
Ján Garaj:
Pán Jindra má uplnú pravdu.Pán pif sa správa,proste ako pif. Poradte mu niečo iné a môže sa stať,že to má od vás čierne na modrom a budete pri škodnej udalosti napadnutý,že ved ste mu to Vy poradili.Hovor í sa, komu niet rady ,tomu niet pomoci
Tomáš Hradecký:
při navýšení hodnoty hlavního jističě je třeba zkontrolovat stav přívodu do bytu , distributor má v podmínkách přívod a vývod elektroměru vodičem Cu min 6 max 16mm . Takže pokud máte přívod do bytu Al + potřeba navýšení hodnoty hlavního jističe + provádíte rekonstrukci elektroinstala ce = rozumné řešení vyměnit i přívodní kabel za CYKY 5x6 + CYKY 3X1,5 pro HDO . Vše budete mít připraveno a pak bude navýšení jističe a připojení pracovníky ČEZu proběhne bez problému . Toto samozřejmě musí provádět elektrikář . (dance)
.Pif:
Díky za rady, jak vidno stejně nakonec nezbyde než dát slovo PRE.
Ad jízlivý příspěvek: neproběhla jen výměna drátů, ale i starých kovových krabic s papírovo-asfaltovou vložkou, rozvodnice. a baráček je fešný litý panelák z poválečných let... Ale dobrý postřeh, že bych si rekonstrukci mohl představovat i jako Hurvajs válku :D
Elektro vzdělání mám, bohužel 50 jsem si nikdy neudělal, nebylo třeba. Zato různých jiných oprávnění jako 100 pro vstup do kolejiště pod napětím jsem absolvoval až až.
Ale to je pohádka uplně o jiné soustavě...
Snažil jsem se si max. práce udělat sám a holt přívod do bytu si nevyměním díky zaplombované desce. Sklapnu podpatky zajdu koupit 4x 10A jistič co si dočasně namontuju, abych dostál posloupnosti v jištění a až si vyběhám navýšení výkonu, tak si rovnou nechám vyměnit přívod od elektroměru.
Jestli jsem něco napsal špatně nebo zapoměl tak mne opravte.
Díky tímto zůčastněným za rady a porady a přeju fajn den
Fuk Tomáš:
Citace: .Pif 15.01.2012, 03:52
...jak vidno stejně nakonec nezbyde než dát slovo PRE.
To není úplně přesné.
Citace: Fuk Tomáš 13.01.2012, 15:14
...má rozhodující slovo ten RT, který na formuláři PRE potvrzuje...
To totiž není zaměstnanec PRE, ale PRE vám vrazí do ruky seznam preferovaných firem, abyste si sám vybral.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana