Budu muset kvůli energetice při navýšení vyměnit starý Al přívod k rozvodnici?

<< < (2/6) > >>

L. Vaněk:
   Pokud jste odběratelem u ČEZu, tak v jejich  připojovacích  podmínkách je v úvodu tučně vytištěno:

Tyto připojovací podmínky jsou určeny pro odběrná místa nově uvedená do provozu, rekostruovaná a bez platné rezervace příkonu.

Za rekonstrukci se považuje výměna nebo úprava neměřených rozvodů (hlavního domovního vedení a odboček k elektroměrům) nebo výměna elektroměrovéh o rozvaděče či elektroměrové desky.

Z toho plyne, že pokud nebudete měnit hlavní jistič za vyšší, nemusíte nic měnit, nikde není uvedeno, že je hliníkové vedení zakázáno.  Pokud  si chcete jen vyměnit Al vedení za Cu, udělejte to "potichu".
   Může se stát, že budou vyžadovat úpravu podle posledních připojovacích podmínek bez ohledu na to, že se nejedná ani o nové zařízení, ani o rekonstrukci, pak  byste s nimi musel jít do sporu a při troše vytrvalost asi zvítězíte.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: L. Vaněk  13.01.2012, 10:36

Tyto připojovací podmínky jsou určeny pro odběrná místa nově uvedená do provozu, rekostruovaná a bez platné rezervace příkonu.

Obávám se, že navýšení rezervace se takto chápe. Už s tím mám zkušenost, že rekonstrukci vyžadují.

Fuk Tomáš:
Obávám se, že tady děláte účet bez hostinského.
Při navýšení rezervovaného příkonu má rozhodující slovo ten RT, který na formuláři PRE potvrzuje, že odběrné místo odpovídá připojovacím podmínkám, na základě posouzení situace na místě.. Tam se tedy obraťte.

Lubomír Jindra:
Citace: Pif  13.01.2012, 02:38

Vyměňuji instalaci v bytě, komplet Al ven a Cu sem + nějaké to dělení na okruhy navíc. Blb jsem se nepodíval na hlavní jistič u elektroměru, ono ejhle mám tam starej bakelitovej 15A.
Pokud si zavolám na energetiku a nechám si vyměnit hl. jistič za 25A, bude třeba vyměnit hliníkové i vedení k bytové rozvodnici?
Popřípadě mi napadlo dočasně místo 16A nasázet 10A jističe a nechat řešení na budoucno až s rekonstrukcí kuchyně a el. troubou.

(ssur)

Nejdříve bývá nevhodné použití průřezů vodičů a jejich špatné barevné značení, pak občas nevhodné jištění. Některé okruhy přetížené a jističe vypadávají. Pak jsou to krabice, zásuvky, vypínače na trámech, palubkách... bez nehořlavých podložek. Když je to starší dům, krásně to pak od nich chytá. Takový krásný praskot dřeva vlastního domu, to je pošušňáníčko, zážitek na který člověk nezapomene. Ale aspoň se člověk zahřeje ne? No když to jen občas zabrní, tak to je ještě dobrý. Horší je když to člověk dostane dvoupólově, mrcha pak nechce pustit a křičet se nedá i když by člověk chtěl...

Gratuluji, dle vašeho příspěvku jste na nejlepší cestě ke všem těmto nevšedním zážitkům.  (jednicka)

edyk:
Gratuluji, dle vašeho příspěvku jste na nejlepší cestě ke všem těmto nevšedním zážitkům.  (jednicka)
[/quote]

No tak Luboši, proč taková jízlivost ?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana