Budu muset kvůli energetice při navýšení vyměnit starý Al přívod k rozvodnici?

(1/6) > >>

Pif:
Vyměňuji instalaci v bytě, komplet Al ven a Cu sem + nějaké to dělení na okruhy navíc. Blb jsem se nepodíval na hlavní jistič u elektroměru, ono ejhle mám tam starej bakelitovej 15A.
Pokud si zavolám na energetiku a nechám si vyměnit hl. jistič za 25A, bude třeba vyměnit hliníkové i vedení k bytové rozvodnici?
Popřípadě mi napadlo dočasně místo 16A nasázet 10A jističe a nechat řešení na budoucno až s rekonstrukcí kuchyně a el. troubou.

Jan Franěk:
Odběrné místo musíte uvést do stavu, odpovídajícím aktuálním připojovacím podmínkám. Je jedno, jestli jde o pouhou výměnu jističe ve stejné hodnotě ,  nebo o navýšení hodnoty. Pokud je potřeba revize, musí být provedena dle současných pravidel.
U PRE přes to nejde nic. I pouhá revize odběrného místa, sebou nese potřebu výměny Al za Cu.
U ostatních dodavatelů energií to nemusí být tak striktní.

Ale hlavně se musíte zeptat přímo svého distributora a ne někde na internetu!! On je tím, kdo určuje pravidla.  (norm)

Jirka Š. Svejkovský:
Ptejte se svého distributora, ne nás. A nezapomeňte, že doplatíte 2.000,- Kč za navýšení příkonu (pokud máte jednu fázi).

František Šohajda:
Citace

U PRE přes to nejde nic.

Tady jsou všichni jednotni, jako bývalá strana.... ;D ;D ;D :D

Distributoři zamhouří oko nad špatnými odběrnými místy....ale jak je I.rekonstrukce, výměna, oprava-pak už musí být vše podle připojavcích podmínek!

Khun Václav:
Velikost hlavního jističe slouží i k odvození poplatku za elektrickou energii. Při jeho navýšení je možné že budete platit za dodávku elektřiny o něco více. Více vám sdělí váš distributor.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana