Mohl by stacit vykonem jednofazovy motor 3kw-2800o/m pro pohon generatoru 40kw?

<< < (3/5) > >>

Jiří Schwarz:
Dieselelektric ké generátory jsou různé:
- může být bez automatické regulace, kdy je třeba, aby obsluha "doregulovala" výkon podle toho, jak se se zatížením mění otáčky
- může mít automatickou  regulaci, která v nějakém rozsahu je schopná udržet otáčky a tím i výstupní frekvenci na nastavené hodnotě
- může mít vestavěný elektronický obvod (střídač),  který je napájem napětím z generátoru a vyrábí napájení s přesnou frekvencí, dokonce tyto generátory někdy umožňují synchronní chod a může tedy pracovat více generátorů paralelně do jednoho rozvodu

Ovšem lepší a chytřejší generátor si nechá výrobce "dobře zaplatit".

jan base:
 (poklona)  za odpoved,takze bez AVR nebo stridace je mi tento generator  na dve veci kdyz snim chci pohanet udirnu ktera kazdou chvilku pracuje v jinem rezimu s jinym odberem..Jeste kdyz k tomu zapnu treba kutr ,jsem jakoby v riti.Predpokla dam ze kdyz se snizi frekvence klesne vykon eletromotoru,ale jak se chova topna spirala ,treba pri 45hz??Vlastne takto silny generator jsem kupoval prave pro rezervu ,pro dva tri stroje soucasne.Kdyz mi bude neustale kolisat vykon generatoru pri ruznem zatizeni,asi nema ani cenu se timto zatezovat,,ze? Nebo mate nekdo zkusenost jak doladit generator aby se hlidal?

Lojzaaa:
Citace: jan base  11.12.2011, 21:40

Je mi to jasny,,tajne jsem doufal ,ze vymysleli generator ktery nema tak silny odpor pri zatizeni,,myslel jsem ,ze magneticky generator je sestrojen jinak a nepotrebuje tak silny pohon.Pak tedy jedine dat za sebe 5motoru se souctem 15kw aby utahli zatez 15kw generatoru,,teoreticky. A ted kdyz jsme u tech generatoru,,to co mam doma ,je naftovy generator cinske vyroby ktery bezi na 1500rpm pri 50hz ,ale nema system  AVR. Jestli jsem vas dobre pochopil,tak jakmile generator  spustim a nasteluji 1500rpm ,abych mel 50hz,,jakmile generator zatizim strojema , ,klesnou mi otacky a tudiz i frekvence??Nebo ma  naftovy motor dostatecnou silovou zalohu pro toto zatizeni a motor si bubla dal na 1500rpm?Ptam se ,protoze to nemohu vyzkouset,jsem  dlouhodobe mimo CR.

proud který teče statorem brzdí svým magnetickým polem rotor. Logicky čím větší bude elektrická zátěž tím větší poteče proud a tím těžší bude točit rotorem generátoru.

jan base:
Takze si najdu nejakeho odbornika na generatory ktery mi upresni , ,co obnasi predelani generatoru aby mel nejakou regulaci atomaticky.Jed ine co me napadlo je pouzit nejaky servomotor ktery by spolu s ridici jednotkou dokazal hlidat frekvenci.Mysl im tim,ze krokovy motor bych pripevnil na tahlo plynu,ktere se fixuje pri nastaveni pozadovanych otacek.Ale nevidim to nijak ruzove.Jen tak pro zajimavost je to skoro ten samy generator ,ktery prodava pan na aukru ,jen  je silnejsi a bez  avr. #DIESEL GENERATOR SET GF3-30KW# jestli mate nekdo dobry napad,,uvitam ho . Moc  (poklona)   base jan

Jirka Š. Svejkovský:
Jestli s tím krmíte jenom topné spirály, frekvence vás zajímat nemusí. Na funkci udírny to mít vliv nebude.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana