Mohl by stacit vykonem jednofazovy motor 3kw-2800o/m pro pohon generatoru 40kw?

<< < (4/5) > >>

jan base:
No po pravde ,udirna ma nejvetsi odber na topnych spiralach pri vareni parou a peceni,,pak ma jeden 3kw motor ktery honi vzduch , ,kour,,  v prostoru a jednu topnou spiralu na vyvijeci koure.Dokazu si predstavit,ze by sama udirna mohla jet bez problemu,,ale jakmile zapnu kutr ,ktery ma odber cca 5-6kw ,nebo mlynek na maso,ktery ma tez 5kw,,co pak?Jedine vsechny procesy od sebe oddelit,coz je casove dost nevyhodne,ale da se to.Kazdopadne dekuju za odpoved na topne spiraly. Jsem taky Chomutovak :)

Jirka Š. Svejkovský:
Jo? Dobrou anglickou nepohrdnu! Tak až to dáte dohromady, tak se ozvěte. Udělám vyjímku a revizi můžete uhradit v naturáliích. :)

Petr Liskar:
Citace: jan base  11.12.2011, 23:20

No po pravde ,udirna ma nejvetsi odber na topnych spiralach pri vareni parou a peceni,,pak ma jeden 3kw motor ktery honi vzduch , ,kour,,  v prostoru a jednu topnou spiralu na vyvijeci koure.Dokazu si predstavit,ze by sama udirna mohla jet bez problemu,,ale jakmile zapnu kutr ,ktery ma odber cca 5-6kw

Nechci vypadat jako kverulant, ale nebylo by lepší místo technických bejkáren si raději nechat změnit jednofázovou přípojku na třífázovou?

jan base:
To je prave ten problem,jsem v irsku a k baracku mi vedou jen tri draty.A jednou jsem diskutoval s panem co prodava gastrozarizeni a byl svedkem,ze v jedne vyrobne pouzivali pro velkoodberove stroje generator s motorem od favorita.Vyrob ni naklady tak klesnou o dost dolu a pak nemusite cpat do masa tolik stabilizatoru vody ,aby jste dohnal cenu :) .Otazka je ,jestli to vlastne jeste lidem bude chutnat ,bez prisad??

Jiří Schwarz:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  11.12.2011, 23:03

Jestli s tím krmíte jenom topné spirály, frekvence vás zajímat nemusí. Na funkci udírny to mít vliv nebude.

Frekvence při odporové zátěži nehraje žádnou roli.
Ale pokud se při zatížení mění otáčky, bude se měnit nejen frekvence, ale i výstupní napětí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana