Mohl by stacit vykonem jednofazovy motor 3kw-2800o/m pro pohon generatoru 40kw?

<< < (2/5) > >>

jan base:
 (poklona)  za odpovedi, jen jsem vam chtel malinko pripomenout ,ze ten generator na linku je malinko jiny.Vlastne jsem se k nemu dostal kdyz jsem  projizdel megneticke  generatory,tak jsem trosku doufal ,ze tento generator nebude  az tak narocny na pohonou silu. jak jsem procital pravidla nevim jestli muzu linky vubec davat,asi ne.Jen kdyz juknete na tom videu na polske stranky prodejce ,jsou tam vykonostni grafy pri ruznych otackach.me osobne by stacil vykon kolem 25kw pro beh stroju,proto jsem tajne doufal,ze by vysoko rychlostni mohly s prevodem neco utahnout,,necekal jsem ze odpor pri zatizeni je tak veliky.  (poklona)  za namahu

Lukáš Rotrekl:
On zákon o zachování energie platí a asi ještě nějakej pátek asi platit bude ....

Lojzaaa:
Citace: jan base  11.12.2011, 19:27

(poklona)  za odpovedi, jen jsem vam chtel malinko pripomenout ,ze ten generator na linku je malinko jiny.Vlastne jsem se k nemu dostal kdyz jsem  projizdel megneticke  generatory,tak jsem trosku doufal ,ze tento generator nebude  az tak narocny na pohonou silu. jak jsem procital pravidla nevim jestli muzu linky vubec davat,asi ne.Jen kdyz juknete na tom videu na polske stranky prodejce ,jsou tam vykonostni grafy pri ruznych otackach.me osobne by stacil vykon kolem 25kw pro beh stroju,proto jsem tajne doufal,ze by vysoko rychlostni mohly s prevodem neco utahnout,,necekal jsem ze odpor pri zatizeni je tak veliky.  (poklona)  za namahu

P=omega*M
jenže čím jsou vyšší otáčky tím je menší moment stroje. Výkon je pořád stejný.

Jirka Š. Svejkovský:
Z generátoru dostanete jenom a pouze tolik, kolik do něj vrazíte. Mínus ztráty. S tím vůbec nic neuděláte.

jan base:
Je mi to jasny,,tajne jsem doufal ,ze vymysleli generator ktery nema tak silny odpor pri zatizeni,,myslel jsem ,ze magneticky generator je sestrojen jinak a nepotrebuje tak silny pohon.Pak tedy jedine dat za sebe 5motoru se souctem 15kw aby utahli zatez 15kw generatoru,,teoreticky. A ted kdyz jsme u tech generatoru,,to co mam doma ,je naftovy generator cinske vyroby ktery bezi na 1500rpm pri 50hz ,ale nema system  AVR. Jestli jsem vas dobre pochopil,tak jakmile generator  spustim a nasteluji 1500rpm ,abych mel 50hz,,jakmile generator zatizim strojema , ,klesnou mi otacky a tudiz i frekvence???Nebo ma  naftovy motor dostatecnou silovou zalohu pro toto zatizeni a motor si bubla dal na 1500rpm?Ptam se ,protoze to nemohu vyzkouset,jsem  dlouhodobe mimo CR.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana