Musí být u hromosvodu samostatné tyčové zemniče propojeny s uzemněním HOP?

<< < (14/29) > >>

Miroslav Macek:
Citace: Jan Hájek  13.09.2011, 11:04

Pokud by byl plot stále neuzemněn, došlo by k velkému nárůstu napětí a tak by byla potřeba velká izolace, což by bylo i tak špatně a navíc by to vyšlo dráž, než ho uzemnit.
Pokud chcete v současné době situaci zlepšit, zemnění se nevyhnete.

Zde řešíme pád vodiče na plot.
Oddělíte-li izolačními mezikusy ohroženou část plotu, pak nemůžete tvrdit, že je to obecně dražší řešení, než uzemnění zbylé části plotu, jehož délka není stanovena.

Jan Hájek:
Super, jak vypadá izolační vložka na 22 kV ? Předpokládám, že bude levnější než 2 metry pásku a dvě svorky za cca 300 Kč  :D.

Fuk Tomáš:
Citace: Jaroslav Ratiborský  13.09.2011, 10:45

Co si myslím je moje věc já jen popisuji situaci.

A na pramen Vašich, bezpochyby přesných a spolehlivých informací, je jako obvykle zbytečné se vás ptát - metodika cucání z palce je velmi individuální.

Jan Hájek:
Nicméně ty izolované díly jsou řešením.

Rozmahel Vladimír:
Stožáry mají velké rozpětí a byly vzdáleny.
Já si myslím, že požadavek uzemnění byl hlavně z toho důvodu, aby v případě pádu vodiče na zem, /vlastně na plot / dobře zareagovala zemní ochrana, možná i pro dobré svedení případné indukce do země. Je to přece jen prostor, kde se budou lidé vyskytovat častěji než na obilném lánu.
Zajímavé je, že se neřešila drátěnka. Je ale pravda, že to tehdy byly pouze mladé sazenice bez vedení, které ale dnes již poskytují mléko starců.  :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana