Musí být u hromosvodu samostatné tyčové zemniče propojeny s uzemněním HOP?

<< < (13/29) > >>

Rozmahel Vladimír:
Citace: Miroslav Macek  13.09.2011, 09:50

...Přesto se zhruba 100 let proti tomuto riziku prakticky žádné opatření neudělalo a dosud si nikdo nestěžoval....
Už jsem to myslím psal v jiném vlákně. Pod vedením 400kV ze Slavětic do Sokolnic se budovala nová oplocená vinice. Byla to stavba v ochranném pásmu, ČEPS požadovala změření zemního odporu oplocení. Max.15 Ohmů.
Naštěstí bylo oplocení tvořeno FeZn sloupky i pletivem, takže odpor byl naměřen dostatečný.

Fuk Tomáš:
Citace: Jaroslav Ratiborský  13.09.2011, 10:15

...nějakým propojením tohoto zemniče s vodičem PEN se nikdo zabývat nebude.

A myslíte, že to je tak správně a navěky dobře?

Jaroslav Ratiborský:
Citace: Fuk Tomáš  13.09.2011, 10:27

A myslíte, že to je tak správně a navěky dobře?

Co si myslím je moje věc já jen popisuji situaci.
A bylo by dobré si uvědomit,že na věky nic není natož existence budov.

Miroslav Macek:
Citace: Rozmahel Vladimír  13.09.2011, 10:20

...
Pod vedením 400kV ze Slavětic do Sokolnic se budovala nová oplocená vinice. Byla to stavba v ochranném pásmu, ČEPS požadovala změření zemního odporu oplocení. Max.15 Ohmů.
...

Myslím, že v tomto případě bylo požadováno jen to, aby zemní odpor plotu byl na úrovni zemního odporu stožáru vedení.
Pokud by se ale měla zvýšit ochrana osob, pak by bylo lepší spíše vřazení izolačních mezikusů do plotu tak, aby se nebezpečné napětí nemohlo po plotu rozvést na velkou vzdálenost.

Jan Hájek:
Citace: Miroslav Macek  13.09.2011, 10:53

Pokud by se ale měla zvýšit ochrana osob, pak by bylo lepší spíše vřazení izolačních mezikusů do plotu tak, aby se nebezpečné napětí nemohlo po plotu rozvést na velkou vzdálenost.

Pokud by byl plot stále neuzemněn, došlo by k velkému nárůstu napětí a tak by byla potřeba velká izolace, což by bylo i tak špatně a navíc by to vyšlo dráž, než ho uzemnit.
Pokud chcete v současné době situaci zlepšit, zemnění se nevyhnete.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana