Musí být u hromosvodu samostatné tyčové zemniče propojeny s uzemněním HOP?

<< < (15/29) > >>

Jan Alin:
Tedy jestli tohle téma začnete po pár žejdlíkách probírat na srazu tak se na to přijedu snad podívat. to bude mela.  ;D

Jaroslav Ratiborský:
Citace: Fuk Tomáš  13.09.2011, 11:48

A na pramen Vašich, bezpochyby přesných a spolehlivých informací, je jako obvykle zbytečné se vás ptát - metodika cucání z palce je velmi individuální.

Jako pramen informací mi stačí chodit nohama po zemi a mít otevřené oči.Nepotřebuj i k tomuto poznání žádnou statisku .Tož tak nějak.

Milan Hudec:
Citace: Jaroslav Ratiborský  13.09.2011, 10:15

Pánové je tu někdo,kdo si uvědomuje skutečnost,že 90 % objektů v ČR nemá základový zemnič a pravděpodobně nikdy základový zemnič nebude mít ?
Zároveň jsou tyto budovy opatřeny jímací soustavou spojenou se zemničem(zemniči ) a nějakým propojením tohoto zemniče s vodičem PEN se nikdo zabývat nebude.

Naprosto s vámi souhlasím, pouze bych doplnil, že nikdo krom blesku se tím nepropojením skutečně zabývat nebude.

Fuk Tomáš:
Citace: Jaroslav Ratiborský  13.09.2011, 12:54

Jako pramen informací mi stačí chodit nohama po zemi a mít otevřené oči.Nepotřebuj i k tomuto poznání žádnou statisku

Tak to jsem rád, že je ta informace z ověřeného, důvěryhodného a přesného zdroje.
Já totiž tu Vaši zvěst
Citace: Jaroslav Ratiborský  13.09.2011, 10:15

... 90 % objektů v ČR nemá základový zemnič ...

chápu tak, že dokonce už 10% objektů v ČR základový zemnič má, což beru jako docela slušný úspěch.
Za 20 let by ho takhle mohlo mít i 50% objektů  :D

Jaroslav Ratiborský:
Citace: Fuk Tomáš  13.09.2011, 20:02

Tak to jsem rád, že je ta informace z ověřeného, důvěryhodného a přesného zdroje.
Já totiž tu Vaši zvěstchápu tak, že dokonce už 10% objektů v ČR základový zemnič má, což beru jako docela slušný úspěch.
Za 20 let by ho takhle mohlo mít i 50% objektů  :D

Je však spíše reálné,že se skutečnost od vaší fantazie bude lišit a bude spíše jiná a lidé na rozdíl od smyšlených hypotéz přejdou ke klasické ochraně před bleskem.
Ono nic není na věky.
I pohádkám přestanou děti až jsou starší věřit.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana