Zhotovil jsem černý odběr?

<< < (9/12) > >>

Jan Hrádek:
v PRE jsem potkal před elektroměrem vypínač "Tahem zapni..." a jistič 25A až za elektroměrem vedle na druhé desce, ve staré zástavbě.

Roman Šafránek:
Rozhodně to chce fotografii, zjistit jak to bylo zapojené a potom jsou dvě možnosti:
-opravdu jste to připojil před elektroměr, potom máte problém. Ale vzhledem k tomu, že o tom majitelka bytu nevěděla (pokud se neprokáže opak) a tudíž této situace cíleně nezneužívala (a dá se předpokládat, že dané okruhy využívala zcela běžně) a energetika by mohla být přístupnější snížení ceny.
-váš vodič je správně připojen ZA elektroměrem a černý odběr tam vzniknul nějak jinak. Musí se tedy najít konkrétně jak (např. klema ze svorky před elektroměrem na vstupní svorku jističe) a potom vám musí soud prokázat, že jste tam onen drát zapojil vy. Protože jste k tomu neměl žádný důvod ani motiv (důvod není, proč tam dávat zbytečný drát, který ničemu nepomůže. Motiv není, motiv by mohl být leda to, že by vám majitelka dala něco do kapsy za zřízení takovéhoto odběru, to by ale byla velmi troufalá, kdyby vás potom takhle práskla a snažila se z toho vybruslit.

Jan Kalous:
Tak majitelka neměla důvod to dělat pracuje jako ředitelku marketingu v jedné dost velké firmě ale jak říkám nejedná se o ten kabel ale o to že byl odpojen celý elektroměr 

Jan Franěk:
POdle mne jde o jasnou záležitost. Dodavatel el. energie objevil černý odběr a požadoval pokutu, včetně ušlého zisku po majiteli odběrného místa. Ten, v tomto případě ta, to prostě poslala dál. Ona je laik a pozvala si elektrikáře. Co by řešila? Toliko zjednodušený pohled zvenku.
To jestli jste to provedl správně, nebo ne, je teď vedlejší. Jde o to dokázat, že ten  černý odběr není vaší prací, což bude těžké, pokud bude majitelka tvrdit, že se v tom nikdo jiný než vy nehrabal. Ještě bych viděl šanci v plombách. Jistě se nechá dohledat, kdy se v tomto místě plomby vyměňovali a u jakého důvodu. Pokud šlo o "změnu" pod plombami a ty nebyli porušené v tom termínu vaší práce, je to alespoň něco. Jen aby to distributor byl ochotný poskytnout. Možná by si to mohl vyžádat advokát, nebo soud.

Trochu mě to připomnělo pár zakázek, kdy jsem se snažil někomu vyhovět, přimhouřil oko a pak se mi to vrátilo jako bumerang (asi si tím prošla většina z nás). Dnes už to nedělám.

Vaše otázka by měla být směřována spíš na advokáty. Proti vám bude sedět některý soudní znalec a ten si to na místě řádně prohlédne. Mi zde máme informace zprostředkovan é, tudíž bez záruky a bez místní znalosti. Vše se bude odehrávat už jen v soudní síni a elektro bude pouze jako jeden z důkazů. Chce to kvalitního právníka.

Citace: Jan Kalous  29.08.2011, 21:28

Tak majitelka neměla důvod to dělat pracuje jako ředitelku marketingu v jedné dost velké firmě ......

I tady se najde mnoho "šetříků",  kteří neváhají pro pár ušetřených tisícovek (90x to není málo) a klidně si to mohli nechat udělat od nějakého známého elektrikáře, kterého teď nechtějí potopit a vy jste byl prací bez dokladů a bez revize první na ráně. Promiňte, ale mě ty vaše chyby nepřijdou zrovna malé. Navíc jste jich navršil mnoho za sebou.
1- práce bez honoráře (dokladu)
2- práce bez dokumentace (chybí projekt )
3- zapojení (neznáme místní podmínky, ale přinejmenším podivné)
4- revize (nebyla provedena)
5- všechny podepsané výpovědi bych chtěl mít v kopii  (norm)

Pak že se vyplácí pracovat bez faktury a projektu, potažmo revize.  ;) ;) ;)

Krýdl Petr:
Jak již popsali kolegové, chyb a nedostatků jste si nadrobil vlastní nezkušeností sám dost.
Při čtení vaší story jsem si myslel, že jste úpravy prováděl pro nějakou starší neznalou paní.
Poté se dozvím, že vlastníkem objektu s elměrem je ředitelka marketingu. Nechci vás strašit, ale tato paní ví moc dobře co dělá a snaží se přehrát problém na vás. Doporučuji vám více rozvahy, když budete na policii něco vysvětlovat, následně co podepíšete si nechat vystavit kopii a opravdu se spojit minimálně s nějakým odborníkem elektro, který by vám byl ochoten pomoci. Já mám takovou utkvělou představu, že za stav elměrové části a přípojného místa je plně zodpovědný vlastník. Shrnuli-li to, tak jestli si vlastník nechtěl nechat udělat revizi po úpravách, tak je to jeho chyba. Vždyť kde je opravdu prokázáno, že je toto vaše práce. Pro policii je jistě výhodnější, tlačí-li na vás, že vy jste udělal úpravy nedovoleného odběru. Je to tvrzení proti tvrzení.
Nezávidím vám tuto životní zkušenost.
Doufám, že toto vlákno čtou do detailu elektrikáři amatéři a domácí šetřilové.   

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana