Zhotovil jsem černý odběr?

(1/12) > >>

Jan Kalous:
Asi tak před 2,5 roky jsem dělal u jedné paní elektriku, u které dělal strýc rekonstrukci, tak jsem mu to udělal zadarmo. Byla to práce na jeden den. Jednalo se o natažení dvou místností světla + zásuvky, tak jsem si udělal z hlavního jističe na chodbě propoj do nového malého rozvaděče pro ony dvě místnosti, vše se propojilo, vše fungovalo ok, paní jsem chtěl nechat udělat revizi, ale nechtěla bohužel. Problém nastal asi před 3 měsíci, kdy jsem byl předvolán k policii ČR k podání vysvětlení ohledně černého odběru na onom bytě. Tvrdí mi, že hlavní bytový jistič na který jsem se připojil, je překlemovaný přes elektroměr a tvrdili že jsem to udělal já. Tak jsem jim podal vysvětlení, že to tak nebylo, oni to sepsali a poslali mě domů a dnes mi přišel dopis o přestupku na úseku energetiky, kde přesně píší: bez vědomí majitelky bytu odpojil elektroměr, kdy porušil plomby a způsobil tak majitelce škodu 87393 Kč . Mám jít na přestupkovou komisi 13.9.2011 a zajímalo by mě, co mám dělat, abych se obhájil, jelikož jsem na žádnou plombu ani nesáhl

Původní otázka: Pomůžete prosím ?

Vít Rotrekl:
Citace: Jan Kalous  29.08.2011, 17:09

...tak jsem si udělal z hlavního jističe na chodbě propoj do nového malého rozvaděče...

Pokud to správně chápu, tak na chodbě je elektroměrový rozvaděč a někde pod ním je hlavní jisitč? Pokud je to tak a vy jste se skutečně napojil z hlavního jisitče, tak jste doopravdy udělal černý odběr. A to jste opravdu nemusel ani jít pod plomby, jelikož jak je celkem běžné tak v panelácích jsou na rozvaděčích většinou všechny polmby utrhané od tahačů útépéček.

Abychom tady byli schopni vám sdělit jestli jste opravdu udělal "černý" odběr tak by jsme asi museli vidět místo nebo alespoň fotky toho rozvaděče a místa odkud jste se napojil.

Jan Kalous:
Napojil jsem se na jistič bytu který je ale až za elektroměrem

Fuk Tomáš:
Ony jsou tam u elektroměru dva jističe - jeden před a druhý za elektroměrem?

Vít Rotrekl:
Jak píše p. Fuk. Nezdá se mě to že by tam byly dva jisitče pro jeden byt, ale netvrdím že to není pravda.
říkám pošlete foto...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana