Také jste dostali nabídku ke spolupráci od ULTRA GREEN?

<< < (12/17) > >>

Lukáš Rotrekl:
Citace: Milan Hudec.  27.06.2011, 14:04

A na výstupu elektráren takové zařízení namontované mají?
Nikdy jsem o něm neslyšel, jedině, že by tajili úspory :),  nebo jsou elektrárenští hlupáci, nebo to zařízení jaksi moc nefunguje?
Vědeckotechnic ké části fóra se omlouvám za zjednodušení, podíval jsem se na věc pouhým selským rozumem.

Nojo, ale ty elektrárny nechcou aby se energií šetřilo.....   ;)

Milan Hudec:
No např.PRE velmi aktivně působí ve vysvětlování výhod nasazování úsporek.
A všechny nejen elektrospolečn osti od kterých dostávám nabídky a letáky mají blaho zákazníka na prvém místě.

Ján Pitoňák:
Citace: Ján Pitoňák  24.06.2011, 22:10

váš elektromer vám zobrazuje aj hodnotu činného výkonu? Alebo iba el. prácu? Potom netočte ani ten elektromer, je to strata času. Ako chcete zabezpečiť, že pri obidvoch pokusoch bude rovnaký čas odoberaný presne rovnaký výkon a naviac bude v sieti rovnaké napätie?

Citace: Marian9  27.06.2011, 07:52

Ja si myslim, ze nech elektromer meria cokolvek, prave jeho udaje su najdolezitejsi e, pretoze podla neho sa plati. Skutocnym cielom je dosiahnut usporu penazi.

Áno, rozhodujúce je to, čo odmeria elektromer. Videl ste však video s pokusom Zdenka Novotného? Ako zabezpečíte opakovateľnosť obidvoch pokusov, aby ste mohol porovnať dve spotreby? Budete rezať rovnaké poleno a budete tlačiť na pílu rovnakým tlakom?  ;D
Seriózne posúdenie tohto zázraku je možné iba v laboratórnych podmienkach a iba s kvalitnou meracou technikou a nie tak, ako to tu skúšal uvedený pán.

Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Revús  27.06.2011, 13:55

Nemôžem si pomôcť, ale už od začiatku diskusie mám taký dojem, ako keby bolo celé zariadenie postavené na princípe frekvenčného meniča...
...Zatiaľ sa tu nenašiel nik, kto by sa podujal ultragreen rozobrať a preštudovať.

Podle těch útržků informací, které o tom uvádějí, se jedná v případě MEC od firmy Power Efficiency Corporation o prostou triakovou (fázovou) regulaci. Zařízení si "očuchá" zátěž a pak při částečném zatížení nebo běhu naprázdno snižuje buzení statoru (což je krásně vidět na tom, jak při běhu té cirkulárky naprázdno to nejdřív odebírá cca 7 A, a po chvíli to klesne na polovinu).
Přínosem je snížení magnetizačních ztrát ve statoru při malém zatížení motoru. Řádově by to mohlo být nějak takhle:
motor s příkonem 5 kW
 - při plném zatížení činný odběr 5 kW, úspora s MEC 0%
 - při běhu naprázdno činný odběr 500 W, činný odběr s MEC 250 W, úspora 50%. Ovšem pokud by uživatel nenechal běžet motor zbytečně naprázdno, ušetřil by 100% i bez MECu  :D

Proto jsem někde v úvodu tohohle vlákna psal, že toto jediné zařízení z té sbírky nabízených zázraků dává nějaký smysl.

P.S. ultragreen není možné rozebrat a prostudovat, protože to není zařízení, ale jméno obchodníka s čímkoli.

Pavel Gorecký:
Příspěvek byl pro sprostoty a napadání účastníků diskuse vymazán.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana