Je nevhodnost centrálního proudového chrániče podepřena nějakou ČSN?

<< < (6/13) > >>

František Šohajda:
Citace

á na to mám názor, že pokud toto nebylo řádně s majitelem dopředu dohodnuto, tak projektant (dodavatel) porušil ustanovení o spolehlivosti instalace, a když se v tomto době zkazí v lednici vlivem vybavení centrchrániče maso, tak není vyloučeno, že nové prase půjde kupovat projektant (dodavatel).

Já mám už asi 15 let na všech mražácích a lednicích FI 3O mA a ještě za tu dobu nevypadli ani jednou!
A to na prasátko klekám několikrát za rok... ;D ;D ;D ;D Tudíž jsou stále plné masa!... (dance)

PS: všeobecně,pro všechny...neví m proč by na lednici a mražáku měli FI 30 mA vypadávat??

Kvita Ladislav:
Citace: Milan Hudec.  07.12.2010, 19:57

Tak znovu a jinak.
Není to zcela přesně vyjádřené, ale budiž, dřevostavba-- ano centrchránič 300mA.

(poklona)  za pochopení

Štefan Beláň:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  07.12.2010, 19:29

Centrální chránič 300mA neřeší ochranu před úrazem elektrickým proudem, ale před požárem.

TO: Svejkovský
Takto striktně nelze použití chrániče 300 mA definovat. (no)

Poopravil bych tuto odpověď (definici) asi takto:
Centrální chránič 300 mA vyhovuje ochraně z hlediska požáru, ale také řeší ochranu z hlediska úrazu elektrickým proudem a dále, jako vedlejší využití, velice dobře hlídá izolační stav a chybné zapojení rozvodů v síti TN-S.

Milan Hudec:
Citace: František Šohajda  07.12.2010, 20:08

Já mám už asi 15 let na všech mražácích a lednicích FI 3O mA a ještě za tu dobu nevypadli ani jednou!
A to na prasátko klekám několikrát za rok... ;D ;D ;D ;D Tudíž jsou stále plné masa!... (dance)

PS: všeobecně,pro všechny...neví m proč by na lednici a mražáku měli FI 30 mA vypadávat?

Nikde jsem netvrdil, že 30mA, vypadává od lednic, tvrdím, že 30mA pro vše v rodinném domě nemá co dělat pokud to projektant neprojedná prokazatelně předem s majitelem.

Štefan Beláň:
Citace: František Šohajda  07.12.2010, 20:08

PS: všeobecně,pro všechny...nevím proč by na lednici a mražáku měli FI 30 mA vypadávat?

TO: Šohajda  (jednicka)

Přidám jeden praktický příklad z nedávné revize zubní ambulance.

Jednalo se o celkem rozsáhlou instalaci, s mnoha jističi a zařízením. V rozporu s přeloženou dokumentací byl místo chráničů použitý jeden centrální 4p. chránič 30 mA.
Ptal jsem se personálu, zda během provozu nedochází k vybavování chrániče, protože rozvod byl opravdu členitý (sprcha, ventilátor, venkovní svítidlo, osvětlení ordinace, pokoje, skladu, šatny, čekárny, chodby, zubní křeslo, autokláv, sterilizátor, lepička, PC a mnoho dalších elektrických i elektronických přístrojů).
K mému překvapení mi bylo sděleno, že k žádnému výpadku zatím nedošlo.

Další překvapení přišlo, když jsem prováděl ověřování centrálního chrániče 30 mA, a zjisti jsem, že se jedná o chybné označení výrobcem, a že ve skutečnosti má chránič jmenovitý reziduální proud pouze 10 mA a drží. :o

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana