Je nevhodnost centrálního proudového chrániče podepřena nějakou ČSN?

<< < (3/13) > >>

Kvita Ladislav:
Citace: Jaroslav Ratiborský  06.12.2010, 13:53

Tazatel se ptal na jeden centrální proudový chránič (deltaI=30mA).

To jsem zaregistroval, jen jsem chtěl upozornit na to, že u dřevostavby, kterou sestra tazatele, musí být instalován centrální chránič pro přívod (obvykle se umisťuje do bytové rozvodnice). To, že je blbost instalovat centrální chránič s deltaI=30mA, to už zde napsali kolegové přede mnou a nejen v tomto vláknu.
V této souvislosti mne napadá otázka, zda se považuje za dům s konstrukcí částečně zhotovenou z hořlavých materiálů pro aplikaci uvedeného čl. 7.6.17 ČSN33 2130 ed.2 i dům s obytným podkrovím. V tom případě by takový centrální proudový chránič byl povinný nejen u klasických dřevostaveb.

Milan Hudec:
O centrálním chrániči ano či ne by měla existovat dohoda majitel-projektant - určení provozní spolehlivosti instalace, pokud taková dohoda neexistuje není možné centr. chránič nasadit bez toho, že by si projektant byl jist, že neporušil
268/2009 p34 2b ,  případně c- lokalizace závad.

Jiná situace je v zahradním domku s jedním světlem a zásuvkou, jiná v bytě atd.,  

Kvita Ladislav:
Citace: Milan Hudec.  06.12.2010, 20:00

O centrálním chrániči ano či ne by měla existovat dohoda majitel-projektant - určení provozní spolehlivosti instalace, pokud taková dohoda neexistuje není možné centr. chránič nasadit bez toho, že by si projektant byl jist, že neporušil
268/2009 p34 2b ,  případně c- lokalizace závad.

případně a- bezpečnost osob, zvířat a majetku

IM:
Citace: Kvita Ladislav  06.12.2010, 20:07

případně a- bezpečnost osob, zvířat a majetku

Všech zvířat? To by mohl být problém.

Milan Hudec:
Citace: Milan Illek  06.12.2010, 22:34

Všech zvířat? To by mohl být problém.

Týká se to především krav, ty dokážou překlenout 2,5m.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana