Mohu napájet pětivodičovým kabelem tři zásuvkové obvody 230V?

<< < (6/9) > >>

Zdenek Hejčl:
Přívodní svorky 1,3,5 a nebo vývodní 2,4,6 se přednostně používají na fázové vodiče, aspoň tak mi vyplývá ze selského rozumu. Vyšší čísla na ostatní vodiče, pokud chceme dodržet logiku zapojování podle starších přístrojů.

Luníkovský:
Pan Dosbaba to odhadl správně. Půjde o rozvaděč na venkovní zdi s dostatečným IP, kabel CYKY 5C x 2,5 bude zavěšen na lanku přes cestu, na druhé straně pod přístřeškem krabice a do ní 3 x CYKY 3C x 2,5. Délka CYKY 5C x 2,5 max 15m. Zásuvky zatíženy minimálně, jištěny 16A/1B.
Je mi jasné, že co revizní technik, to jiný názor.  (poklona)  za plodnou diskuzi.

Luníkovský:
Do rozvaděče se ještě třífázový vypínač ASN 32/3 vejde tak ho předřadím jističům a mělo by to vyhovovat ČSN 332000-5-52 520N.N4.3.
Díky

Jan Vykoupil:
Tak mi z tech. podpory Schneider odpověděli, že je žádná aplikace 4p provedení nenapadá a že to zřejmě zákazníci (nesprávně, jak se ukázalo) asi používají pro to jištění N vodiče. Nicméně si myslím, že to není zrovna seriózní přístup výrobce a že by min. mohli do katalogu uvést poznámku, že 4. pól nesplňuje požadavky pro vypínání N vodiče. Málokterý uživatel zná předmětové normy pro výrobky a může se pak mylně domnívat, že je může použít, tak jak se to nabízí a přitom to není možné.

Petr Doležal:
Citace: Jan Vykoupil  01.12.2010, 14:47

Tak mi z tech. podpory Schneider odpověděli, že je žádná aplikace 4p provedení nenapadá . . . .

:o Tak to je dost dobré a proč to tedy vyrábí a nabízí? Třeba pro 4-fázovou soustavu?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana