Mohu napájet pětivodičovým kabelem tři zásuvkové obvody 230V?

<< < (5/9) > >>

Petr Doležal:
Citace: Martin Mlkar  01.12.2010, 00:47

Je vůbec možné, že 4P jistič odpojí N dříve než fázové vodiče?

Kdyby to nebylo možné, výrobci by ten N-pól nevyráběli.

Jan Vykoupil:
To Mlkar:
Tak jsem to vyštrachal. Tedy konkrétně se jedná o ČSN EN 60947-1 ed. 4 "Spínací a řídicí přístroje nízkého napětí – Část 1: Všeobecná ustanovení",  čl. 7.1.9: ...Pokud je zařízení opatřeno pólem určeným pouze pro spojení s nulovým bodem, musí být tento pól zřetelně označen písmenem N (viz 7.1.8.4). Spínaný nulový pól se nesmí rozpojit před ostatními póly a nesmí se spojit po ostatních pólech...
Myslím, že je to vyčerpávající a není co dodat...
To Tomáš Fuk:
K čemu by tam ale ten 4. pól měli, když ne k vypínání N vodiče...?  :-[ A pokud je určen pro N vodič, musí splňovat výše uvedené (označení). Neoznačený 4.pól jaksi postrádá smysl. Jediné, co mě napadá, tak použití pro DC spínání - více pólů v sérii - vyšší spínané napětí...

Fuk Tomáš:
Na DC bych to neviděl - dělají spec. C60H-DC.
Ale v těch 4pólech mají pěkný hokej.
V českém katalogu je u C60N jasně uvedený 4pól s jištěnými 4 póly bez rozlišení (viz text i schéma),  ale přiložený obrázek je 3P+N s nejištěným N. (u C60H i obrázek souhlasí s provedením 4P).

V mezinárodním katalogu mají u C60N obě varianty, tj. 4P (bez rozlišení N) i 3P+N (nejištěný N). (C60H mají jen v provedení 4P).

3P+N s jištěným N ovšem není nikde.

Jan Vykoupil:
Tak jsem šel zase přímo ku prameni, zavolal jsem na tech. podporu Schneider, k čemu jsou použitelný ty jejich 4P jističe bez rozlišení N svorek a nebyli mi schopni odpovědět. Nejdřív tvrdili, že pro ten N pól, ale z toho jsem je na základě zmíněného požadavku normy vyvedl. Prý se to pokusí zjistit a ještě se mi ozvou...

Fuk Tomáš:
Tak mě napadá - pročpak asi v českém katalogu chybí provedení 3P+N?
Že by měli problém s dodržením požadavku ČSN EN 60947-1 ed. 4 Část 1: Všeobecná ustanovení",  čl. 7.1.9 ohledně časování spínacího prvku N pólu?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana