Musí být konkrétní vzdálenost hromosvodu od zdiva?

<< < (4/7) > >>

Marek Lukavský:
To: Jan Hájek, Pavel Horský
Skryté svody mi nabídl hromosvodař jako alternativu k "přiznaným". Jeden svod mi totiž vychází na místě, kde by mi dost pomohlo, kdyby byl schovaný. Bohužel, v tomto místě není okapový svod, za který by se hromosvodový schoval. Předpokládal jsem ale, že pokud se tato alternativa skrytého svodu nabízí, že není technicky problematická. Ovšem dle dokumentu kníŠka se zdá, že skrytý svod není bezproblémovým řešením. Tak teď nevím, co s tím, asi ještě do té firmy zavolám a proberu to s nimi....

Jan Hájek:
Citace: Marek Lukavský  08.09.2010, 11:39

Jeden svod mi totiž vychází na místě, kde by mi dost pomohlo, kdyby byl schovaný.

Proč?

Marek Lukavský:
Citace: Jan Hájek  08.09.2010, 11:42

Proč?

Protože v budoucnu v tom místě půjde vodorovný dřevěný trám, na kterém bude ležet budoucí střecha průjezdu.

Jan Hájek:
V tom případě raději použijte pozinkovaný drát nebo pásek, který v tomto místě zaškrábnete do omítky, toto místo opatřete raději izolací, jako úchyty pak můžete použít podpěry.
Podpěry jsou v příloze

Marek Lukavský:
Citace: Jan Hájek  08.09.2010, 12:26

V tom případě raději použijte pozinkovaný drát nebo pásek, který v tomto místě zaškrábnete do omítky, toto místo opatřete raději izolací, jako úchyty pak můžete použít podpěry.
Podpěry jsou v příloze

(poklona)  za radu pane Hájku, mě ještě přijde na dům zateplení, tak by se ten kousek mohl "utopit" v něm, když bude izolovaný. Ale jak jsem psal, proberu to ještě s realizátorem hromosvodu, nakonec on musí ručit za správnost provedení a zajistit revizi.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana