Musí být konkrétní vzdálenost hromosvodu od zdiva?

<< < (3/7) > >>

Jan Alin:
Citace: Marek Lukavský  07.09.2010, 16:49

Dnes je možnost umístit svody i do fasády, příští týden mi zrovna toto provedení budou dělat na domě, na který má ještě přijít zateplení polystyrenem. Hromosvodař řekl, že to není vůbec problém realizovat.

Mohl byste to bezproblémové řešení v průběhu a po realizaci nafotit a dát sem?

Marek Lukavský:
Citace: Jan Alin  07.09.2010, 16:52

Mohl byste to bezproblémové řešení v průběhu a po realizaci nafotit a dát sem?

Ano, to by asi šlo. Ale fasáda bude ještě za dlouho, jen ty svody (oproti klasice) mají být v provedení, které může být schováno do fasády, alespoň takto mi to hromosvodař nabídl (materiál: izolovaný drát AlMgSi). Tak doufám, že vás "jen" zajímá, jak to vypadá "v reálu" a ne že se ptáte proto, že pochybujete o možnosti takového provedení?

Jan Alin:
Citace: Marek Lukavský  07.09.2010, 18:40

Ano, to by asi šlo. Ale fasáda bude ještě za dlouho, jen ty svody (oproti klasice) mají být v provedení, které může být schováno do fasády, alespoň takto mi to hromosvodař nabídl (materiál: izolovaný drát AlMgSi). Tak doufám, že vás "jen" zajímá, jak to vypadá "v reálu" a ne že se ptáte proto, že pochybujete o možnosti takového provedení?

Mě na tom zaujalo to "není vůbec problém realizovat",  já totiž bezproblémové řešení skrytých svodů neznám, vše co jsem viděl realizované mělo nějaké mouchy a hledám použitelné řešení které by bylo možné nabídnout při opravách.

Jan Hájek:
To: Marek Lukavský
Nedělejte skryté svody.

Pavel Horský:
To Marek Lukavský:

Rád bych vám skryté svody rozmluvil. Co vám brání v realizaci "přiznaných svodů"?
Budete mít skryté i okapové svody?
Ty vám nevadí?
Vedení se pak instaluje pomocí speciálních svorek přímo na okapový svod, takže není třeba se zabývat tím, jak provedu montáž podpěr vedení do polystyrenu. Zkušební svorka je pak v chodníkové krabici. Nenápadné a vzhledné.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana