Kolik GWp fotovoltaických elektráren "udrží' přenosová soustava ČEPS?

<< < (9/19) > >>

Jan Alin:
Citace: Miroslav Macek  14.02.2010, 13:07

To co se v tomto týdnu objevilo v médiích o FVE je záměrně zkreslené.

A to co se objevilo kdykoli předtím ovšem také ale zas trochu jiným směrem  ;D. Podle mně je tato kampaň poloinformací spuštěna za účelem politické průchodnosti snížení vysoké výkupní ceny energie z těchto zdrojů a tím i omezení jejich hromadné výstavby. 

Tomáš Jarovec:
Citace: Miroslav Macek  14.02.2010, 13:07

To co se v tomto týdnu objevilo v médiích o FVE je záměrně zkreslené.

Zvlášť naše nejsledovanějš í televizní noviny nezklamaly. Taková menší masáž. Jestli to náhodou nesouvisí s připomínkovým řízením návrhu vyhlášky o podmínkách připojení k elektrizační soustavě.

Jan Franěk:
Opravdu nechápu, čemu se zde divíme. O nesmyslnosti FVE, tedy jejích výkupních cen, se ví už déle a ti co se nebáli investovat, si dnes mohou mnout ruce a počítat zisky. Každý kdo umí spočítat jedna a jedna, mohl, nebo měl, očekávat brzký problém s financemi státu(nejen díky krizi). Díky zelenému terorizmu máme pár boháčů, na které budeme platit 20let mi všichni. Vždy jde jen o to, jak se to podá širokým masám (stádu) v tisku a hlavně v televizi. Tam všichni moc dobře znají moc masmédií a díky kurzům a školením, toho umějí velmi dobře využít ve prospěch svůj a svých "investorů".
Prostě ti co potřebovali "vydělat" se už zaopatřili a teď může začít regulace, aby mezi sebe nepustili náhodou někoho jiného. Také nepatřím zrovna mezi příznivce FVE (neveřím návratnosti a ekologickému přínosu, bez podpory státu) a tak jen očekávám, co si na nás ještě připraví naši zákonodárci a co nám na toto téma předhodí média. Black-out je zrovna moderní strašák, ať už hrozí doopavdy, nebo ne (to nedokážu s tím co vím a znám správně posoudit).
Z mého pohledu jsou FVE pouze možností práce a výdělku pro mnoho firem i OSVČ.

Josef Pentoda:
Docela je to sranda. Před rokem jsem napsal, že s výkupní cenou to nebude tak horké. Po smršti, která následovala jsem přestal reagovat.
Ovšem to co tady čtu jako reakci na  ČEPS  je to jak když koukám na Tv a je jedno na kterou. Totiž výroba z fotovoltaiky je docela dobře předvídatelná.

Martin Novák:
Citace: Josef Pentoda  14.02.2010, 20:37

Totiž výroba z fotovoltaiky je docela dobře předvídatelná.

Hmm... Takze predvidatelna. Fajn. Takze mejme FV pole o vykonu 10 MWp ze kteryho jede nekdy v cervenci na prave poledne plny vykon 10MW. Pak najednou prijde mrak, zastini slunce a behem 10 vterin vykon padne na 100 kW. Pak zafouka vetrik, mracek se pohne a behem dalsich 20 vterin je na pripojnicich zase 10 MW vykonu. Tak tomu fakt rikam predvidatelny zdroj.

Nebo snad vase predvidatelnos t byla myslena tak, ze lze predvidat jak rano s usvitem nejaka elektrika z panelu zacne lezt a po zapadu slunce lezt prestane ?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana