Kolik GWp fotovoltaických elektráren "udrží' přenosová soustava ČEPS?
František Sichinger:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 28.03.2010, 17:31
To mi moc nedává smysl. Že by mi něco z oboru uniklo?
Zainvestováno ve FV elktrárnách.
Jirka Š. Svejkovský:
A co z toho vyplývá? Že mám pravdu já nebo vy? Mohl byste svojí myšlenku podpořit nějakými fakty? Obávám se, že jste naprosto mimo mísu.
Fuk Tomáš:
Citace: Sichinger 28.03.2010, 16:50
Zvýšil bych účinnost FV elektrárny tak že bych na to v noci svítil halogenama automaticky zapínanýma z noční sazby (jupi). To už se v čechách provozuje. ;D
Nějak mi uniká smysl takového počínání.
1 kWh nakoupí v NT např. za 1,50 Kč
výkonnou halogenkou z toho vyrobí 0,1 kWh světla
fotovoltaickým panelem z toho udělá 0,02 kWh elektrické energie
a prodá ji zpět za 0,25 Kč, tj. za šestinu nákupní ceny.
Proč tedy?
Fuk Tomáš:
Citace: Sichinger 28.03.2010, 17:20
Myslím že měsíc po volbách to bude stejný a ne li horší něž měsíc před volbama. (zle)Vždyť oni páni politici mají taky zainvestováno a nebude tedy zájem cokoliv moc měnit. >:(
Tomu, kdo už má zainvestováno, je to v zásadě jedno. On už má cenu garantovanou na 20 let dopředu.
Změny se týkají ještě nepostavených FVE.
Dokonce, kdo má zainvestováno a nehodlá investovat dál, má zájem spíše na tom, aby se novým investorům podmínky přitvrdily.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Fuk Tomáš 28.03.2010, 20:52
Nějak mi uniká smysl takového počínání.
1 kWh nakoupí v NT např. za 1,50 Kč
výkonnou halogenkou z toho vyrobí 0,1 kWh světla
fotovoltaickým panelem z toho udělá 0,02 kWh elektrické energie
a prodá ji zpět za 0,25 Kč, tj. za šestinu nákupní ceny.
Proč tedy?
Pán si to možná plete s průs.... malérem před několika lety, kdy zjistili, že provozovatel malé vodní dodává do sítě víc, než je schopný vyrobit. Myslím, že ještě bručí. Asi si myslel, že ten kabel nikdo nenajde :))
Ale u FVE to opravdu nejde. Při maximální účinnosti do 20% (pardon! 22%, já zapomněl!) je to jenom pohádka na dobrou noc.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana