Kolik GWp fotovoltaických elektráren "udrží' přenosová soustava ČEPS?
Miroslav Macek:
Citace: Lubomír Jindra 27.03.2010, 20:04
Že by přišlo nad ČR zatmění Slunce? Investorům do solárních elektráren se zatmívá před očima možná už nyní :D
Ministerstvo průmyslu připravuje novou vyhlášku o minimální účinnosti při výrobě elektrické energie, která nově počítá s tím, že solární elektrárny o výkonu nad 20 kilowatt musí mít minimální laboratorní účinnost 22 procent.
Podle České průmyslové fotovoltaické asociace by nová pravidla drastickým způsobem ovlivnila další vývoj solární energetiky, protože nový požadavek se nedá v českých podmínkách dodržet.
http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=664289
Docela by mě zajímalo, co si na ministerstvu představují pod pojmem "laboratorní účinnost fotovoltaické elektrárny" a jak ji hodlají v praxi měřit.
Zdá se mi, že počet blbců v této malé, těžce zkoušené středoevropské zemi, se začíná postupně významně blížit celkovému počtu obyvatel.
František Sichinger:
Zvýšil bych účinnost FV elektrárny tak že bych na to v noci svítil halogenama automaticky zapínanýma z noční sazby (jupi). To už se v čechách provozuje. ;D
Jirka Š. Svejkovský:
Možná s tím souvisí blížící se volby. Masa voličů konzumující odborné články z LPS (alespoň podle názvu nejprodávanějš ího deníku) může nesprávně pochopit problematiku FVE. Už teď je těch pár desetníků za kWh dráždí, jak Klause globální oteplování! Aby si někdo naplácal panely na střechu a pak nechutně zbohatnul za vydřené peníze obyčejných lidí?
Můj tip: měsíc po volbách, bez ohledu na to, kdo je vyhraje bude všechno jinak.
František Sichinger:
Myslím že měsíc po volbách to bude stejný a ne li horší něž měsíc před volbama. (zle)Vždyť oni páni politici mají taky zainvestováno a nebude tedy zájem cokoliv moc měnit. >:(
Jirka Š. Svejkovský:
To mi moc nedává smysl. Že by mi něco z oboru uniklo?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana