Kdo může podat závazné vysvětlení nejasného nebo dvojznačného textu v normě?
František Šohajda:
Kdo je zodpovědný za vydávání norem a jejich "použitelnost"? Tam bude základ....snad ne elektrikář? (zle)
Miroslav Minařík:
Chtěl bych upřesnit důvot tohoto tématu.
Potkávám elektrikáře, kteří mi sdělují své stanovisko ke vzdělávání:
... nebudu chodit poslouchat názory někoho, kdo tomu možná rozumí, ale protože ČSN může vykládat pouze soud, a to máme ověřeno, (taky to už říká kde, kdo) tak mi mohou být všichni tito chytří ukradení, protože to je pouze jejich názor. A názor soudu může být zcela jiný. A já chci to vědět přesně, hned a tady. A nééé, že nad tím musím přemýšlet bez jistého výsledku.
K mému překvapení se tyto případy množí jako chřipka pouze s tím rozdílem, že proti tomu nikdo nevyvíjí očkování. Cílem není oznámit, že je v tom chaos a nepořádek. Vznikající myšlenkové pochody tohoto brainstormingu by mělý být inspirací pro ty, kteří s tím mohou něco dělat.
(P.S. Že ti, kteří s tím mohou něco dělat nečtou tyto diskuse? Omyl! Čtou velmi pozorně, ale nediskutují!)
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Miroslav Minařík 04.12.2009, 09:43
Chtěl bych upřesnit důvot tohoto tématu.
Potkávám elektrikáře, kteří mi sdělují své stanovisko ke vzdělávání:
... nebudu chodit poslouchat názory někoho, kdo tomu možná rozumí, ale protože ČSN může vykládat pouze soud, a to máme ověřeno, (taky to už říká kde, kdo) tak mi mohou být všichni tito chytří ukradení, protože to je pouze jejich názor. A názor soudu může být zcela jiný. A já chci to vědět přesně, hned a tady. A nééé, že nad tím musím přemýšlet bez jistého výsledku.
K mému překvapení se tyto případy množí jako chřipka pouze s tím rozdílem, že proti tomu nikdo nevyvíjí očkování. Cílem není oznámit, že je v tom chaos a nepořádek. Vznikající myšlenkové pochody tohoto brainstormingu by mělý být inspirací pro ty, kteří s tím mohou něco dělat.
(P.S. Že ti, kteří s tím mohou něco dělat nečtou tyto diskuse? Omyl! Čtou velmi pozorně, ale nediskutují!)
To,že tito pánové NEDISKUTUJÍ pravděpodobně nejvíce vadí většině lidí,kteří přijdou s různých důvodů do kontaktu s texty ČSN.
Zákonitě si musí uživatelé ČSN položit otázku: Proč je takový stav a kdo to může změnit ?
Miroslav Minařík:
Na druhé straně se jim nedivím, že nechtějí diskutovat. Diskutovat o složitém problému s někým, kdo ho napadne něčím, zač ten člověk nemůže nebo je příčina souhrn skutečností o kterých útočník nemá ponětí, přestane bavit každého.
Dvacetčtyři hodin platí pro nás pro všechny stejně.
Apropo, tyto normotvůrce sestřelují sami elektrikáři tvrdící, že i autor normy není soud a že jej nezajímají.
Takový bludný kruh. Tak ať tedy vylezou ti soudci z díry a konají svou povinnost, kterou mnozí žádají. (dance)
František Šohajda:
Soudci nestíhají a proto je odvolávají.... :(
Pokud normotvůrci dělají svoji práci zadarmo, klekám před nimi a dávám úctu..!
Ale pokud to mají zaplaceno /možná více jak minimální mzda?/ tak by měli za určité věci co vydají odpovídat .
Každý je určitým způsobem na "svém" pracovišti odpovědný.Poto m možná by byl výklad norem stejný jak pro "dělníky" tak pro soudce!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana