Kdo může podat závazné vysvětlení nejasného nebo dvojznačného textu v normě?

<< < (14/14)

jen tak na okraj:
Citace: Miroslav Macek  05.12.2009, 12:52

O jednoho amatéra v komisi více nebo méně nemůže na výsledku příliš změnit.
Asi by se na tom mělo podílet raději méně lidí, ale hlavně profesionálů.

Původ slova amatér je v latinském amare - milovat. Ona taky práce jednoho zaníceného opravdového amatéra je kolikrát lepší než práce deseti otrávených profesionálů.

Jan Alin:
Citace: jen tak na okraj  05.12.2009, 15:47

Původ slova amatér je v latinském amare - milovat. Ona taky práce jednoho zaníceného opravdového amatéra je kolikrát lepší než práce deseti otrávených profesionálů.

Snížit počet profesionálů z deseti na jednoho a motivovat ho vzniklou úsporou tak aby se stal nadšeným jako ten zanícený amatér.   :D

Štefan Beláň:
Nikdy by mne nenapadlo, že se tato diskuze rozvine do takových rozměrů. :o

Na položenou otázku, tak, jak je uvedena v záhlaví, se podle mne nabízí pouze jediná odpověď, která v mé praxi funguje spolehlivě.
Závazné stanovisko k nejasnému nebo dvojznačnému textu může podat každý, kdo poctivě studuje normy a své znalosti a vědomosti si ověří v praxi, a hlavně umí logicky myslet. :)

PS: Platí všeobecné pravidlo, že platný je logický nebo logičtější význam textu.

Fuk Tomáš:
Citace: Jan Alin  05.12.2009, 15:53

Snížit počet profesionálů z deseti na jednoho a motivovat ho vzniklou úsporou tak aby se stal nadšeným jako ten zanícený amatér.   :D

(funny)

Citace: Štefan Beláň  05.12.2009, 15:56

Závazné stanovisko k nejasnému nebo dvojznačnému textu může podat každý, kdo poctivě studuje normy a své znalosti a vědomosti si ověří v praxi, a hlavně umí logicky myslet. :)
PS: Platí všeobecné pravidlo, že platný je logický nebo logičtější význam textu.

(jednicka)

Miroslav Minařík:
Přátelé,  (poklona)  a omlouvám se, pokud jsem někoho nakrkl tímto tématem, ale v této zdánlivě nikde nekončící diskusi vidíme tu absurditu a současně ty, kteří něco chtějí něco změnit.

Být soudcem mezi různými zájmy znamená znát přání, potřeby, stanoviska, možnosti všech účastníků sporu. Možná budou tyto řádky užitečné těm, které v budoucnu nazveme autoritou v elektrotechnic e. Těm, kteří se za autoritu označují dnes, významně mlčí a tváří se, že chápou, tyto řádky mohou připadat zbytečné.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana