Je k něčemu analýza rizika u běžných RD?

<< < (6/8) > >>

Kamil Novák:
Citace: Fuk Tomáš  01.12.2009, 23:39

To je právě to, co technická norma dělat nemůže. Chápu, že by to bylo pohodlnější, ale nemůže.

Přesně tak !  (jednicka)
Stejně jako norma dnes nemůže určovat kvalifikace a rozsah činností, tak nemůže určovat kompetence a podobné administrativn í záležitosti.  (no)

Budeme si muset již konečně zvyknout, že k tomuto normy sloužit nemohou (ačkoli tomu bylo před pár lety jinak).  :-\

Jaroslav Ratiborský:
Z průběhu a obsahu výše uvedené diskuze je zřejmé,že je o zábavu postaráno na dlouhou dobu, pokud někdo svými názory nezpůsobí uzamčení diskuze.

Miroslav Macek:
Citace: Fuk Tomáš  01.12.2009, 23:39

...
Víte, kolik úředníků už takhle živíme?
vám hodnoty RT doporučené normou nestačí?

Myslím, že byste neměl normě ČSN EN 62305-2 podsouvat něco, co v ní není napsáno.

Diskutované hodnoty rizik v Tabulce 7 jsou v normě uvedeny textem "typické hodnoty přípustného rizika".
Je-li nějaká hodnota typická, neznamená to ještě, že ji norma automaticky doporučuje k použití ve výpočtu.
Domnívám se, že ve výpočtech by měly být používány výhradně hodnoty, které stanoví Orgán o němž se píše v článku 5.4 .

Miroslav Macek:
Citace: Jan Hájek  01.12.2009, 22:17

...
v angličtině :
It is the responsibility of the authority having jurisdiction to identify the value of tolerable risk.

Je to informace, že o orgánem nadřazeným pro určování rizika, tedy vládou nad životem a majetkem, jsou volení zástupci.

Takže otázka na Vašeho poslance, ale to již zodpověděl kolega T.Fuk

váš překlad anglického textu není dostatečně přesný - nemluví se v něm o žádných volených zástupcích.
Ani v praxi to není vždy tak jak si představujete - například ve Španělsku jsou podobné věci řešeny formou vydávání královských dekretů (král je dědičná, nikoli volená funkce).

Raději se podívejte do českého textu normy - ten Orgán tam sedí lépe.

majitel:
Citace: Jan Hájek  01.12.2009, 22:28

Pokud mám projektovou dokumentaci neobsahující analýzu rizika  podepsanou např. M. Macek, vím kdo mi zaplatí.

Som rad, ze je to tak. Staci mi odpovedat na niekolko jednoduchych otazok projektantovi a zodpovednost je potom na jeho strane.
Tie diskusie, aj ked su pohlady na vec protichodne, prinasaju zvacsa dobry vysledok.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana