Myslite si, ze toto zapojenie hviezda trojuholnik je OK?

<< < (6/8) > >>

Zihos:
Este som zabudl ,podotknuť že medzičasom mi jeden moj známy revizak premeral "izolačny stav". Ale nepoužil nijaky megmet alebo niečo čo by som očakaval skor by som povedal ze ten odpojeny motor ktorý bol práve v oprave len ohmicky premeral.Ale je to revizak tak som si myslel že vie čo robí. K prispevku Dobiáš Miroslava otazočka.Keby som zavrel kohuty a vypustil vodu z čerpadla tak vlastne dosiahnem stav "naprazdno" nie? Tak to zajtra skusim.

Dobiáš Miroslav:
Citace: Zihos  14.10.2009, 17:08

Keby som zavrel kohuty a vypustil vodu z čerpadla tak vlastne dosiahnem stav "naprazdno" nie? Tak to zajtra skusim.

Ale jenom krátkodobě, ať nezadřete čerpadlo, ta voda to maže.
Citace: Jirka Š. Svejkovský  14.10.2009, 10:37

Myslím, že jste vůbec nepochopil, jakým způsobem se dělí proud v kabelech při zapojení D. Opravdu to není polovina.
Na přiloženém obrázku je (až na pár drobností) standardní zapojení rozběhu Y/D s tím, že ochrana působí až v okamžiku přepojení do D. Vzhledem k tomu, že je rozběh Y časově omezen, není to nic proti ničemu.
Mrkněte třeba sem: http://www.moeller.cz/priruckazapojeni/motor040.html

Odkaz je dobrý, ale podle tohoto odkazu je zapojení vhodné při rozběhu do 15s. Ale jinak s Vámi prozatím nesouhlasím. Především ochrana působí již při rozběhu (proto koeficient 0,58),  to bych pochopil, po přepnutí do "D" nevidím však důvod, proč by v jednotlivých kabelech neměl téci proud rovnající se jedné polovině zátěže. (Nebo mám jít roztočit cirkulárku?)

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Dobiáš Miroslav  14.10.2009, 19:24

Nebo mám jít roztočit cirkulárku?

A schválně  ;D

Dobiáš Miroslav:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  14.10.2009, 22:39

A schválně  ;D

dobře roztočím cirkulárku  :D

Jirka Š. Svejkovský:
Na vašem místě bych roztočil středoškolskou učebnici elektrotechnik y, ročník čtvrtý, kapitola "třífázový proud a fázory". U maturity to bývá docela nepříjemná otázka. Ve vašem případě nevidím problém, vzhledem k tomu, že píšete články do odborných časopisů a navrhujete řešení bezpečnosti.  8)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana