Myslite si, ze toto zapojenie hviezda trojuholnik je OK?
Zihos:
Pan Fasulis coz o to vymenit nejaku tepelnu ochranu nie je az taky problem. Ale vymenit nejake cerpadla za stovky € ? Ja osobne v zivote nech uz sa to tyka cohokolvek, sa stretam zo situaciami, ze si dam nieco doma urobit a snazim sa usetrit jak sa len da.A vysledkom je ze to ci ono tak velmi vychvalovane "odbornikmi" je vlastne brak (nedavno som menil plastove okna na letaku mi ponukali inu znacku nez mi dodali Problem je ze natahovat sa s niekym bolo na dlhe lakte a ja som musel konat s malymi detmi bez okien....").Ospravedlnuje m sa za Out of theme.
Co tym chcem povedat ze aj v nasej oganizacii chcu stale setrit a tak nakupuju to "lacne" a potom sa az na vlastnych skusenostiach s materialom zistia kolko much ma ta ci ona technologia.Je pravda ze nie kazdy ma na to aby si dal podobnu technologiu najprv preklepnut Docentmi Doktormi a ludmi kt. sa v tom naozaj vyznaju, atd (ospravedlnujem sa nechcem nikoho urazit). Mimochdom ako sa v dnesnej dobe zistuje ci je firma naozaj fundovana ci naozaj vedia o com toci...Je mi jasne ze nie vsetky problemy sa daju uplne eliminovat a predpokladat dopredu na tak zlozitom zar. ale tie elementarne... ...?? Teraz to zostava na mne stredoskolakov i bez maturity aby som vyriesil problem mojho zamestnavatela co najmenej bolestne t.j. za co najmenej €
Georgis Fasulis:
Pane Zihos, ono je opravdu těžká rada elektrotechnic ká v problému, který je technologický (nedostatečný výkon apod.). Taky pár příkladů:
Kdysi (je to už přes 15 let) jsem projektoval do jednoho provozu nemálo frekvenčních měničů - jednalo se o pohony míchadel kapalin (barvy apod.). Navrhnul jsem měniče podle výkonu motorů.
Zástupce investora měl ale podmínku, že si dodají měniče oni sami, mi jen řeknou, jaké tam budou a já jej dám do své PD. Naše firma souhlasila ve smyslu náš zákazník, náš pán (dělali jsme i realizaci), mi se výkon těch měničů ale vůbec nelíbil. To, co mi navrhli byly měniče o cca 20-30% výkonově nižší než jmenovitý výkon motorů. Tak jsem je upozornil, že měniče nebudou výkonově stačit, že tam musí dát větší.
Řekli mi, že to není moje starost, tak jsem si nechal podepsat na jednání, že projektant ani realizační firma za měniče nenese odpovědnost. Měniče se tedy daly takové, jaké chtěl zákazník - ty menší.
Když se rozjela výroba, měniče začaly padat - hezky jeden podruhém - byly prostě přetěžovány. Investor měl tu drzost, že to u nás reklamoval. Poslali jsme je do háje s upozorněním typu Komu není rady, tomu není pomoci či Kdo chce kam, pomozme mu tam.
2. příklad - dělali jsme MaR jednoho systému vytápění (sídliště). Technologové vše zřejmě podcenili a topný výkon, když mrzlo, nestačil - vše jelo naplno, nebylo co regulovat. Přesto chodili za námi, že nám nefunguje měření a regulace a oni tam pak mají zimu.
Zihos:
Raz som pocuval jednu prednasku.Meno valo sa to Lenost a nekazen. Tam sa hovorilo, ze jednym z prejavov lenivosti je aj to, ze clovek nevlozi do danej cinnosti dost energie vysledok je potom neuspokojujuci a potom clovek rychlo v tej horlivosti odpada.Prenese ne do nasho problemu. Nedali si tu pracu aby si zistili vsetky zakonitosti a uskalia problemu a teraz musia vynakladat nemale prostriedky na udrzanie zar. v akej takej cinnosti...
Zdenek Hejčl:
Přidám taky jeden postřeh:
Zákazník přistavěl halu ke stávající nezateplené. Vedení rozhodlo a zakoupili levnější linky na dělení materiálu z Itálie. Zařízení se jim líbílo, parametry slušné.
Namontováno v září linka vyráběla radost pohledět. Přišel prosinec a s ním třeskuté mrazy - linka stála. Hydraulika jaksi ztuhla ....,
Rychlé řešení :
už se nevypínala hydraulika na sobotu a neděli. Přidali ohřívání do nádrží s olejem a na další kritická místa přidali teplomety a část zakryli plachtou.
Někudy se také musí navážet materiál - jeřábem, proto celé to nešlo zakrýt. Fungovalo to s jistým omezenín ...
Poučeni tímto stavem v létě vyrobili nad linkami budky s plynovým topením. Jeřáby mají omezení pohybu nad linkou. Dopravní vozíky přivážejí materiál k lince, takže konečně pohoda.
Kompetentní jen jaksi zapoměli na pracovní teplotu strojů, nebo nevěděli? o:-)
O kolik to bylo levnější můžeme odhadovat. :o
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana