Myslite si, ze toto zapojenie hviezda trojuholnik je OK?

<< < (5/8) > >>

Zihos:
To Miroslav Revús  zapojenie svorkovnice resp. cievok motora som skusal ako prve!!!

Zihos:
Citace: Milan O  17.09.2009, 15:00

Pán Zihos.Určite by som odporučil dať miesto vášho 32 A Ističa motorový spúštač z nastaviteľnou tepelnou spúšťou od 10 do 16 A...budete mať po probléme.

Mohol by som poprosit o obrazok toho spustaca ci sa mi zmesti namiesto toho ističa

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Dobiáš Miroslav  19.09.2009, 22:16

Dobrých elektrotechnik ů je dost. ... Ochrana pokud je osazena podle schématu musí mít poloviční hodnotu, jinak nic nejistí (tedy přetížení)

A ti skutečně dobří ví, že se takto zapojená ochrana dimenzuje na 0,58xIn, tedy nikoliv polovina, ale dělíme omocninou tří.  8)

Dobiáš Miroslav:
Pane Svejkovsky, dobrý, je to z hlediska rozběhu "Y",  ano? Ale jinak je to celkem nevhodné zapojení i když funkční. Bude problém se správným nastavením. Osobně jsem se s touto variantou nesetkal.
Osazení motorového spouštěče to nevyřeší, jedná se o variantu tepelné ochrany. To, že jistič po čase začne padat, může být důsledkem jeho opotřebení s častého vypínání. Citace: Zihos  13.10.2009, 17:41

Jeden z motorov sa rozbehne priamo do D, ale ked vlozim prepojky Y tak spadne istic,ten druhy sa nerozbehne ani Y/D ani priamo do D.

Zde mně to připadá trochu zmatečné, opravdu jsou motory v pořádku? Zkuste je proběhnout bez zatížení na dílně a potom je případně zkuste brzdit . Pokud bude vše v pořádku, šel bych po izolacích v daném obvodu, nejsou někde napálené, nebo navlhlé? Vše odpojte, vezměte megmet 1000V (2500V) a izolace prověřte, a to i opakovaně, pokud naměříte nízké hodnoty, nebo dokonce dojde k průrazu izolace, kabely vyměňte, nebo zkuste obvod provizorně zapojit hned a rozhodnete se podle výsledku. Musíte najít úsek, který je příčinou potíží. Také bych se zajímal o kvalitu sítě. Nedochází k poklesům fázového napětí (třeba jenom v jedné fázi)? Dále, je v pořádku uzemnění soustavy? 

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Dobiáš Miroslav  14.10.2009, 10:18

Pane Svejkovsky, dobrý, je to z hlediska rozběhu "Y",  ano? Ale jinak je to celkem nevhodné zapojení i když funkční. Bude problém se správným nastavením. Osobně jsem se s touto variantou nesetkal.

Myslím, že jste vůbec nepochopil, jakým způsobem se dělí proud v kabelech při zapojení D. Opravdu to není polovina.
Na přiloženém obrázku je (až na pár drobností) standardní zapojení rozběhu Y/D s tím, že ochrana působí až v okamžiku přepojení do D. Vzhledem k tomu, že je rozběh Y časově omezen, není to nic proti ničemu.
Mrkněte třeba sem: http://www.moeller.cz/priruckazapojeni/motor040.html

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana