Jak je to se selektivitou jištění u RD?

<< < (3/5) > >>

František Šohajda:
TO:Křemen J.
A pár let cca 3-5 let bude  i ten 4 A jistič předimenzovaný ... :)/na světelné okruhy v RD/.
Při nutnosti použít "úsporky" proud značně klesne.... o:-)

Radek Kroutil:
Citace: Jaroslav Hasala  04.09.2009, 06:56

Myslím, že by se daly využít tlumivky, které se používají, pokud jsou u přepěťové ochrany "B" a "C" příliš blízko u sebe. Tlumivka by měla značně omezit zkratové proudy a tím celkovou situaci zlepšit. Nicméně, zatím jsem to ještě nikdy prakticky nevyzkoušel ...

Teorie uvedená v praxi. Tlumivky DEHNbridge 35A  (dance) a je klid....  (dance)

Rozmahel Vladimír:
Nic není zadarmo, tlumivky budou mít určitou spotřebu el.energie po celý rok. Myslím si ale, že je nutno si uvědomit, že tyto tlumivky jsou určeny do zapojení v kombinaci s varistory, které případnou špičku vzniklou vypnutím mohou omezit. / viz. katalogy výrobců / Jedná se o indukčnost, která sice utlumí zkratový proud, ale následně může přispět napěťovou špičkou do oblouku mezi kontakty zkratem vypínajícího jističe. Nevím jak je to bezpečné v případě osazení tlumivky bez varistoru? / svodiče /

Radek Kroutil:
Zatím je to bez reklamace a po zapojení jsem to samozřejmě , ,projel Eurotestem,, .
Takže praxe  (dance) (dance) (dance)

Jan Alin:
Citace: Radek Kroutil  04.09.2009, 14:31

Zatím je to bez reklamace a po zapojení jsem to samozřejmě , ,projel Eurotestem,, .
Takže praxe  (dance) (dance) (dance)

Jak se změnila hodnota smyčky, bylo to měřitelné?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana