Jak mám navrhnou a realizovat vedeni do a od elekroměrového rozvaděče?

<< < (3/6) > >>

Kamil Táborský:
Tak já už opravdu nevím,co si člověk má myslet. Člověk si vsugeruje do hlavy určitou věc a pak ji zase někdo vyvrátí. Asi před měsícem se tu vedla podobná diskuze (nemohu ji najít)a nakonec byl závěr takový,doložený i normou,že v neměřené části může být průřez min.6 a v měřené min.10.
Já už si snad hodím mašlu

Jirka Š. Svejkovský:
Možná je to tím, že za neměřenou část se považuje i vedení od elektroměru k rozvodnici. Asi proto, že tam skoro není co měřit.

ten, co tomu nerozumí:
Citace: Milan Illek  15.05.2009, 01:01

To jste ten článek asi špatně četl. Když si ho přečtete pečlivě, zjistíte, že u TN-C je možnost Cu6 mm2 před i za elektroměrem.

Ano, napsané to tam je, ale mi elektrikář říkal, že kabel CYKY 4x6 se může jistit jen 20 A. I kdyby se mohl jistit 25A, nemyslíte, že je to pro dnešní požadavky dost málo pro celý domek? A co do budoucna, kdyby se měla instalace riozšířit, nebo přibyly nějaké nové spotřebiče. Pane Illku, proč navrhujete, aby byl přívod rodinného domku z tak tenkého vodiče? To vaše projekty jsou taky tak kvalitní? I když jsem naprostý laik, tak si dovoluji trochu nesouhlasit s šetřením na nepravém místě.

moderováno z důvodu porušení pravidel

Fuk Tomáš:
Citace: ten, co tomu nerozumí  16.05.2009, 19:59

Ano, napsané to tam je, ale mi elektrikář říkal, že kabel CYKY 4x6 se může jistit jen 20 A. I kdyby se mohl jistit 25A, nemyslíte, že je to pro dnešní požadavky dost málo pro celý domek?

Dobrá přihrávka na smeč.   :D
Doporučte svému elektrikáři tuto pomůcku: Jištění kabelů

Jirka Š. Svejkovský:
Mnohokrát jsem se setkal s názorem elektrikáře,  že kabel se může jistit XXA, protože to výrobce uvádí v tabulce. Totální ignorace principů určení zatížitelnosti kabelů. A navíc si pak poslechnu posměšky na adresu projektanta/revizáka a silácký řeči o tom, jak ho vlastně vůbec nepotřebujou a bez nich by byl svět jednodušší.  >:(

Mimochodem, abych nebyl úplně OT: Kabel 4x6 klidně můžete jistit třeba 6A, pokud vám to k něčemu bude  ;D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana