Lze použít 4 kolíkovou 3f zásuvku?
Milan Karvánek:
TO: Kolínek > O.K. tak to udělejte pouhou výměnou, kus za kus se 4 kolíky, nic se pro vás vlastně z hlediska ochrany neměmí viz p.Kořínek. Dovolím si však upozornit, že instalace proudového chrániče pro zásuvku na venkovní použití, je nejenom předepsáno platnými ČSN viz. p. Beláň, ale rozhodně je to pro vlastní bezpečnost i "mnohem lepší" řečeno laicky po lopatě. A ještě poznámka k vodičům: ten vodič - nulový "N" pro jednoduchou cirkuli bez stykače opravdu nepotřebujete, ale ten vodič - ochranný "PE" 100% potřebujete! , v síti TN-C jest vodič ochraný a pracovní nulový jeden drát a jmenuje se "PEN".
Petr Moravec:
Pane Kolínek všechno je úplně jinak, evidentně nemáte elektrotechnic kou kvalifikaci a mě mrzí, že jsem se tak rozepsal. Právě pro tu cirkulárku používanou venku a to bez spekulací musí - nemusí, vám radím chránič ano. A zavolat opravdu elektrikáře.
Svatopluk Kolínek:
OK, tak dobře. (poklona) za rady
Jaroslav Kořínek:
JK 55 / Pan Kolínek se ptal na zda může v instalaci starou cca 20 roků použít zmíněnou zásuvku.
Převážná část z vás opět odpovídá, že bylo dřív vejce než slepice. Stejně obdobně se mohl zeptat, když mu "vypadla " pojistka jestli má provést rekonstrukci celého domu.
Tazatel, neuvedl nic víc nic níň, než že chtěl slyšet promluvit odborníky. Za sebe říkám, že si stojím za svým zveřejněným názorem ať se to někomu líbí nebo ne. Posuzuji stav věci v době platnosti platných předpisů v době realizace ne dnes.
Podle toho , co jsem si přečetl - jak postupovat při výměně staré zásuvky 380V (resp.400V) tak bez obalu s takovou radou běže k zákazníkům do fabrik, vyrobních procesů vůbec. Některé myšlenky zde pronesené jsou na úrovni našich nejvyšších - tak oděleny od života a tvrdé reality! Pokud jsem se někoho dotkl případně jej urazil - věřte, že život je podstatně tvrdší.
Stanislav Pavézka :
To Kolínek:Pokud potřebujete vyměnit původní 4 pol. kov.zásuvku za novou plast ,tak podle toho co jste uvedl nepochybně můžete.Nevím proč by jste měl při výměně jednoho přístroje rekonstruovat zařízení.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana