Proč nesmyslně vybavuje RCD?

<< < (3/5) > >>

Jan Alin:
Podle popisu situace mě napadlo první zkontrolovat jak je provedeno v té koupelně pospojení. Pospojení v kombinaci obvodů TN-C a TN-S dokáže nadělat pěknou paseku. Zažil jsem vyhazování chrániče v okamžiku když za ním nebylo nic zapojeno a došlo k zapnutí obvodů z úplně jiného rozvaděče  (zle).
Jinak mnoho štěstí, tohle se hledá dost obtížně a je to hlavně časově náročné, občas je rychlejší to předělat zgruntu hned ale člověk se pak nedozví čím to bylo  ;). Unikající proud té pračky při zapnutí se bude asi taky měřit dost špatně pokud není stálý ale je jen při zapnutí nějaké elektroniky.

Štefan Beláň:
TO: Svejkovský

Než začnete experimentovat, změřte si na přívodu impedanci na vodiči N a PE - vlastně ve vašem případě ne PE ale PEN. ;D Zkuste obě sběrny propojit.

A taky nechápu proč jako RT místo odpojování a připojování nepoužíváte měřící přístroje na měření izolačního stavu? :o

Jirka Š. Svejkovský:
Impedance na přívodu k RCD 0,8, zásuvka v kuchyni 1,1.
Izolační stavy jsem měřil.  Při rozpojeném N a "PE" tam lítalo divných 0,7M jinak zaroh.
Problém se vyřešil sám. Když jsem řekl, že zadarmo to nikdo dělat nebude, řekl, že ten chránič dá pryč a místo něj tam šoupne jistič. Na rekonstrukci nemá prachy, protože si právě koupili velkou LCD TV. Požádal jsem ho, ať zapomene, že jsem tam vůbec byl a nikde se o mě nezmiňuje a popřál jsem mu hodně štěstí.  o:-)

Václav 3:
to kolega Svejkovský:

Těch 0,7 MOhmu mi připadá jak nakopnutý kabel a ještě mi napadá, jestli není vadný chráničojistič,  setkal jsem se s problémem i u dvouletého Moelera, Kania je jiná "značka",  tam by to mohlo být ještě pravděpodobněj ší.

Zvolené řešení je docela nezodpovědnost majitele bytu. Pánbůh s nimi a zlé pryč!

Patrik Augustin:
Kdovi jak je prodlouzen ten privod do rozvodnice.Aby to nebyla cokolada zahazena pod omitkou  ;) Ve sve podstate jste se dopracoval k nejlepsimu reseni ze jste se toho zbavil to je opravdu asi o prusvih.Akorat osobne by me taky zajimalo cim to bylo.Obcas se mi doma stane ze mi pracka vyrazi ficko.Ale to prisuzuji pracce uz ma taky svoje pomalu za sebou.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana