Proč nesmyslně vybavuje RCD?

<< < (2/5) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Kdyby chránič padnul po zapnutí spotřebiče v obvodu chrániče, je to jasné.
Jenže.
Pán tvrdí, že to před tím nedělalo, teď ano.
Chránič padne buď bezprostředně po zasunutí vidlice pračky. Ta se automaticky nezapne, ale nevím, jestli tam nečíhá nějaká elektronika.
Pokud pračku nechám v zásuvce, podaří se mi na druhý, třetí pokus nahodit chránič. Pokud na jiném okruhu (mimo chránič) zapnu vysavač, chránič celkem spolehlivě po 1-2 vteřinách padne (vysavač se stihne rozject).
Vypadá to (ověřil jsem odpojením),  že z chrániče jdou dva vývody do dvou zásuvek. Na spodu je to vidět.

Nápad 1: odpojím všechny ostatní okruhy a budu je postupně připojovat zpět. Bude to mazec, ale vylučovací metoda fachá celkem spolehlivě.
Nápad 2: půjčím si měřák na spotřebiče. Nemám s tím zkušenost, ale mohl bych testnout unikající proud pračky.
Nápad 3: dohledat, kde se všude potkává PE/PEN a N. To bude nejhorší. Kreslit si schéma půjde dost blbě, když si pan kutil nelámal hlavu s barvama.

Jirka Š. Svejkovský:
A ještě mi docvakla jedna věc.
Původně byla rozvodnice na jiné stěně. Musel tedy stávající okruhy někde napojit. Nikde jsem žádnou krabici nenašel. To bude asi další problém ...

Jan Franěk:
Tak tedy hodně štěstí   (dance)

Jirka Š. Svejkovský:
Dík  (wall). Navíc je to "kšeft" pro kamaráda, takže zadarmo  (cryi). Doufám, že zaplatí alespoň panáka za ten čas a benzín ...  (drinks)

Josef Plucar:
Stále pochybuju o kvalitě své práce, ale když vidím tento rozvaděč, připadám si za hvězdu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana