Proč nesmyslně vybavuje RCD?
Rozmahel Vladimír:
Nemohu si pomoct, ale podle fota se zdá, že na sběrně N je 2.modrý drát zleva přívod N na FI, to je správně. 1. modrý drát zleva na sběrně N, je ale N za chráničem zpět na tutéž sběrnu, kde je zapojeno spousta dalších vodičů N. To je špatně. Ostatní vodiče N nemají stejným chráničem " hlídanou " fázi. Za chráničem musí být samostatná sběrna N pouze pro obvody fáze a N za chráničem. Šedý vodič N za chráničem odchází mimo sběrnu N a je to správně.
Jirka Š. Svejkovský:
Ono to na té špatné fotce tak vypadá. Ale FI je zapojen správně. Ze sběrničky N (druhý zleva) jde na horní svorku N jeden modrý vodič, ze spodní svorky N odchází šedý a modrý do dvou kabelů.
Kdyby byly obě strany N pólu spojené na sběrnici, neudržel by FI chod pračky.
Rozmahel Vladimír:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 13.10.2008, 11:58
...ze spodní svorky N odchází šedý a modrý do dvou kabelů.
Kudy ale vede ten modrý za chráničem? Není vidět jiná žíla nebo vodič.
Pokud se proklemuje N na 1 fáz.chrániči tak si myslím, že součet proudů je OK. Zapojení je ale špatně. Co je tedy ten 1. zleva? Chybně zapojenou zásuvku be zapojeného spotřebiče chránič nepozná.
Jirka Š. Svejkovský:
Utekl jsem tam odtud asi po hodince pátrání, takže všechno jsem projít nestihl.
Za jističema je značný šmodrchanec, podle fota se nepozná, kam ten vodič patří.
Díky za snahu o pomoc, pro mě to už naštěstí skončilo (whist)
František Šohajda:
TO:Patrik Augustin
V pračce to většinou vyhazijí tělesa....máme ve firmě velké pračky přes třífázové FI 30mA a problém bývá v tělesech....kd yž se to stane na odpolední tak do rána je pračka bez vody a megmetem je těleso dobré, jak praním navlhne tak to střílí ven....výměna skoro dobrých těles a zase je na tři měsíce pokoj.... >:(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana