Je možné vůbec pračku umístit k vaně resp. do zóny 2?
Jaroslav Matějka:
Nosí pane ministře nosí....
Jan Kučera:
Źabomyší spory!!! Jak eufemistické vyjádření zásadních rozporů. Poslední dobou mám neodbytný pocit, že někteří kolegové se stávají ve svých názorech nezvládnutelně militantními. V praxi to znamená, že jedině jejich názor je tím pravým a ořechovým, a kdo s ním nesouhlsí je vůl, blbec, nebo něco podobného. Použiji příklad z příspěvku Jardy Kořínka. "Podle mne a několika jiných přispěvatelů máme názor, že pračka nepatří do zóny 2. To ostatní jsou jen slova,slova....". Ve skutečnosti ve (možná) všech panelákových koupelnách jsou pračky umístěny u vany. Kolik je bytů v panelových domech? Mám pocit, že kolem milionu. Podle názoru mého odpůrce jsou tedy všichni, kdo v těchto panelácích bydlí pachateli minimálně přestupku. Udáme je? Musel bych udat i sám sebe. Co s tím teda budeme dělat?
Jaroslav Kořínek:
Pane Kučero, máte pravdu, ale co jste podnikl Vy sám aby pračka nebyla v koupelně. Bohužej sem měl tu smůlu, že jsem se v dobách minulých dostal s vyštřovateli k úrazu el.proudem právě v koupelně panelového domu. Znalec z oboru jednoznačně prohlásil,že prčka tam nemá co dělat a kdo ji tam má je hazardér nejem k sobě ale i k ostatním. Tak prosím odpuste mladému chlapci jeho brojení proti pračce v koupelně v paneláku.
Hana Bezstarosti:
Snažím se dotlačit stavaře, aby byla možnost instalace pračky v zóně tři a dále, ale je pravda, že někdy se nezadaří. Vždy je ale tato zásuvka chráněna proudovým chráničem s vybavovacím proudem do 30 mA, což dříve nebylo. Nezlobte se páni kolegové, ale chtěla bych se pozastavit nad vlastním problémem praní - nejedná se vždy o suchou hromádku, kterou do pračky vložím, ale mohu mít prádlo předem namočené, popř. z pračky vytahuju min. odstředěné a tudíž odkapávající záclony, atd. tudíž přesunování praček do předsíní, jak bylo zmiňováno v některých výše uvedených příspěvcích by mně osobně nevyhovovalo. Začíná se již více prosazovat dlažba, ale v hodně z nich jsou koberce. Navíc možná jsem náročná, ale vyhovuje mi při praní denní světlo, v panelákách tato možnost není, ale ve většině RD koupelna narozdíl od předsíní denní světlo má ( a vždy je více nasvětlená koupelna než předsíň). Jediné přesunutí, které by pro mne bylo přijatelné, je kuchyň, ale i tam se občas bojuje s prostorem.
Mám doma dvě pračky, vířivou i automatickou, obě jsou označeny kapkou v trojúhelníku - což odpovídá požadavku pro el. zařízení v zóně 1,2.
Pravda, kdybychom praly v potoku za městem, úraz el. proudem by nás neohrožoval. Nechci tento problém zlehčovat, jak jsem řekla již v úvodu, v rámci možností měníme dispozice koupelen, ale praní je často proces mokrý a měl by se odehrávat v prostorách k tomu určených. A předpokládám, že ten proudový chránič se neosazuje pro srandu králikům, ale aby zareagoval, když je třeba.
Hana Bezstarosti:
k předchozímu příspěvku - samozřejmě zásuvka je minimálně v zóně 3.
Myslím, že problém je také v tom, že domovní instalace nepodléhají pravidelným revizím a jsou přístupné laikům, dětem, ...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana