Je možné vůbec pračku umístit k vaně resp. do zóny 2?

<< < (10/11) > >>

Jan Kučera:
To Kořínek:
Nějak mi v tom, zajisté pravdivém a poučném, příběhu s koupelnou, vyšetřovatelem a úrazem elektrickým proudem chybí podstatná pointa. Opravdu byl ten úraz způsoben pračkou v zóně 2, nebo se nějaký blb fénoval ve vaně a zmínka o pračce byla jen tak mimochodem?

Jaroslav Kořínek:
Ne, ne byla to koupelna zóna 2 (a prostor koupelny  měl rozměr 63cm šířka, délka 179cm kam ještě zasahuje umavadlo cca 42cm.)
To je také jeden z mých důvodů proč si myslím že ta prčka by tam neměla být.
Pak už zbývá pouze Jan Neruda "Kam sní M?"

Jan Kučera:
Teď už tomu vůbec nerozumím; rozměr koupelny 63 x 179 cm??? Schválně jsem si šel změřit moji vanu. Naměřil jsem 69 x 170 cm. Tato Vaše koupelna prostě nemůže mít zónu 2, natož 3. Do toho se nevejde ani to umyvadlo, leda by bylo nad vanou. Kromě toho jsem se nedověděl, jak vznikl ten úraz elektrickým proudem. Je to vůbec nějaké divné.

Jaroslav Kořínek:
Ten rozměr je měřen od hrany vany k umakartu.
Nebo 70 cm vana + 69 cm místo u vany k e zdi, šířka zůstává 170cm.

Ralph Kavan:
Myslím, že to všichni s tím nebezpečím pračky v zóně 2 v koupelně trochu přeháníte. Když ležím ve vaně, tak neperu, přece si nepustím do vany špínu z praní. A pokud při praní neselže základní ochrana nulováním (mluvím o starších instalacích TNC) a krytí pračky, je nebezpečí minimální. Když bych elektrickou instalaci rekonstruoval na TN-S a s proudovým chráničem, tak by podle mně nebezpečí nebylo téměř žádné.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana