Je možné vůbec pračku umístit k vaně resp. do zóny 2?
Jan Vykoupil:
Naprosto soulasím. Zrovna nedávno jsem při rekonstrukci rozvaděče v RD rodičů řešil dilema, jestli 20 let starý (ale měděný) dvouvodičový vývod pro zásuvku na pračku v koupelně u vany dát pod proudový chránič tzn. PEN vodič použít jako N a vodič pospojování (mimochodem Cu 4mm2) použít jako PE, ale tím defakto zrušit pospojování zásuvky, nebo ponechat PEN s pospojováním bez chrániče. Zvolil jsem první variantu, protože, ikdyž z hlediska pospojování není úplně "čistá", připadá mi bezpečnější... ........
Petr Doležal:
omyl, sem jsem nechtěl nic psát
Roger:
Tak jsem musel přečíst celou diskusi, abych se dověděl, že se vlastně nic neděje s pračkou vedle vany i s PEN. Když nové pračky mají obvykle krytí IPx4...
Citace: Jaroslav Kořínek 31.10.2005, 18:51
<p>Ne, ne byla to koupelna zóna 2 (a prostor koupelny měl rozměr 63cm šířka, délka 179cm kam ještě zasahuje umavadlo cca 42cm.)
To je také jeden z mých důvodů proč si myslím že ta prčka by tam neměla být.
Pak už zbývá pouze Jan Neruda "Kam sní M?"</p>
Ale vždyť vy jste dosud neodpověděl na dotaz, co bylo příčinou vyšetřování?!
Jan Franěk:
Když pominu že reagujete na více jak deset let starou diskusi, což už samo o sobě je směšné, tak nechápu jak mužete zlehčovat největší zlo našich instalací a tím je ochrana nulováním společně s Al rozvody a v kombinaci s pračkou v koupelně.
(wall) (plc) (no)
Od kolegy Kořínka se bohužel už nic víc nedozvíme. Bohužel nás tento skvělý kolega a velký odborník před časem navždy opustil. :'(
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana