Je možné vůbec pračku umístit k vaně resp. do zóny 2?

<< < (8/11) > >>

Jaroslav Kořínek:
(poklona)  ¨vám za ochotu i informaci. Pokud se podaří uvedenou normu sehnat-pokusíme se ji převest do el.podoby a bude váš zájem trvat přepošlu jí. Prosím o strpení a čas.DíkJK

Petr Doležal:
Přátelé, mááááám. Je to důvěrně známá norma Elzařízení v koupelnách..../70, Prostory 0,M a N.
Oskenuji příslušné stránky, ale až zítra, dnes je "burčáková, závěrečná".
Kdo to chce, sdělte vašeho emila na emila mého.

Jaroslav Matějka:
Zdá se, že jsem touto otázkou rozpoutal velký boj o to kdo pravdu má a kdo ne. Takže podle mých podkladů a norem, které jsem si sehnal NENÍ možné ani nebylo umístit pračku do zóny 2.

Petr Doležal:
Mám naskenováno, je to 2x po 1,4 MB. Budu citovat:
ČSN 37 5215/70, případné dodatky nemám, praví:
1. Nad vanou, resp. nad jejím obložením je prostor 0
2. Prostor M se bezprostředně dotýká vany, resp. jejího obložení (těsně sousedí s 0)
3. Pro zásuvku v M, obyčejného provedení, avšak s výstražnou tabulkou, platí,že nesmí být blíže jak 55 cm k 0 a aspoň 120 cm nad podlahou.
4. Pak se mluví o podmínkách "pevně připojených spotřebičů"
5. Dále se hovoří jen o "spotřebičích a zařizovacích předmětech",  avšak bez přívlastku "pevně připojených" takto: Uvedené požadavky (pro 4.) nemusí být dodrženy u těch spotřebičů, pro které jsou podmínky pro použití v prostoru M, zvlášť stanoveny a ověřeny autorizovanou zkušebnou.

A teď si představte, že příjdete do hypermarketu a vybafnete, zda pračka má atest, že může být umístěna v prostoru M, dle normy z 1970
Chacha, chichi, chocho !(A nebo se směji blbě ?)
P.S Burčák byl tak, tak. Už se lámal.

Jaroslav Kořínek:
Pane Doležal, prosím o zaslání čsn 375215,škoda, že burčák nelze zaslat mejlem.  (poklona)  a přeji hezký večer.
P.S.Důležitý je smát se. Taky se o češích říkalo, že to jsou smějící se bestie. HyHachincho!joj,joj..
...Tak, nosí čáp děti nebo nenosí?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana