Jak má být vypracovaná PD ke stavebnímu povolení?

<< < (16/20) > >>

Milan Karvánek:
Re: Horský > Asi by mne ještě zajímala technická zpráva s příkony, vnější vlivy a ochrana, a samozřejmě schéma rozvaděče. Ale jako situačka by mi to pro montáž i pro revizi bohatě stačilo, tedy pokud k tomu bude ten rozvaděč a tech. zpráva kde nebude nic chybět. Na vykreslování čar kabelů netrvám, číslování obvodů stačí a je mnohdy přehlednější. Smozřejmě pokud není trasa vedená nějak speciálně v průmyslu, ale tohle je asi byt ne?

Pavel Horský:
To jsou rod.domky.K projektu č.1 a 2 není vykreslený rozvaděč a příkonz v tech.zprávě také ne.Techn.zpráv y jsou v těchto dvou případech hodně strohé.PD č.3 je bez chyby.

Hynek Bureš:
To první je těžce odfláknutý, to kreslil asi stavař řekl bych. To druhé už je lepší, ale za takový výtvor bych se styděl i k SP. To třetí už je dejme tomu trošku lepší, dělám to podobně, jen ne tak hezky barevné.
Ale všechny tři příklady jak vidno ke stavebku stačí. Rozhodně se takový canc (ad 1) proboha nikdy nesmí dostat do ruky rovnou elektrikář jako "prováděčku",  to by byla katastrofa. Když to vidím, lepší by bylo zahodit do koše a začít znovu. Pane Horský, chápu Vaše rozčarování, ale ty dokumenty (č. 1 a 2),  co tady prezentujete, jste-li elektrikář či revizák, se vám vůbec neměly dostat do ruky. To je asi jako kdybych já elektroprojekt ant dostal jako podklad místo stavařiny nějakou studii načmáranou fixem na balicí papír, taky bych podle toho nechtěl dělat.

Pavel Horský:
U PD č.1 jsou vidět poznámky načrtnuté obyčejnou tužkou.To jsem si dělal už já,při návštěvě investora.A podle tohoto musíme počítat předběžné rozpočty!Někdy mě to vážně vyloženě se..!
Všechny tři dokumentace mají štempl autorizovaného inženýra pro techniku prostředí,specializace elektrotechn.z ařízení.
Takže,žádný stavař!

Jan Alin:
A pak že jsem šťoura když mluvím o projektu na sáčku od svačiny. Tenhle projekt autorizovaného inženýra pro techniku prostředí k tomu daleko nemá :-). Jo přesně tohle mě taky štve a to se občas nejedná o tak malý a jednoduchý objekt. Netvrdím však že místní diskutující to dělají takhle, spíš si myslím že sem chodí ti kteří mají zájem dělat svou práci dobře, proč by sem jinak chodili.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana