Jak má být vypracovaná PD ke stavebnímu povolení?

<< < (15/20) > >>

Petr Doležal:
U dokumentace DSP se dohaduji akorát se stavebním úřadem, proč mu nestačí informace o parcelách z Netu, kam je umístil bývalý ministr Mlynář a proč trvá na výpisu z KÚ.
U realizační dokumentace se během stavby s investorem nedohaduji, leda by chtěl něco navíc oproti schválené dokumentaci. Není to ale dohadování, je to oboustranná dohoda o dodatku a jeho ceně. Před distribucí projektu totiž probíhá závěrečná schvalovací konzultace, kde si všechno vyříkáme.
S montáží se též nedohaduji, jen řeším ev.své chyby, které utekly, jsem "také jenom člověk" (jak říká Jindřich Plachta). Ono je to těžké, když jako OSVČ nemáte nad sebou vedoucího projektanta, který by to zkontroloval. Však to znáte z razítka: "kontroloval, schválil". Cizí oči více vidí. Nemluvím o běžných změnách materiálů a přístrojů nebo technologie montážních firem.
S RT jsem neměl nikdy problém, za moji praxi mě oslovili 1x, a to kvůli hloupé tečce na výkrese ve významu nějakého spojení vodičů.
Doležal,59 let

Jan Alin:
To: Patrik Schoř

"Opravdu nevím kde jste vzal v mém příspěvku něco na způsob myšlenky, že pokud investor nemá na projekt dostatek peněz tak já mu zpracuji snad jen polovinu dokumentace na sáčku od svačiny? Obdobný nesmysl jsem nikdy nenapsal a pokud jste si některý můj příspěvek takto vysvětlil tak zjevně nevíte o čem je řeč."

To jsem vás asi řádně naštval i když neúmyslně :-). Proslov o sáčku od svačiny byl reakcí na

"Jestliže někdo staví s tím, že na projekt dá ušmudlaných pár korun, tak by si měl spočítat, že nevyřešené věci se dodělávají formou víceprací a to stojí víc peněz než samotný projekt."

Pokud jste to pochopil jako útok tak to ode mně určitě nebylo tak myšleno a opravdu vím o čem je řeč :-) a to ze strany projektantů, montérů i RT. Ono totiž za pár ušmudlaných korun se nedá udělat ani projekt, ani instalace, ani revizní zpráva. Jsem určitě trochu zaujatý protože když se řekne projekt tak mám vždy jako první před očima pár případů kdy projekční kancelář dostala zakázku, vzala ji a zpracovala projekt způsobem že to mohlo někoho i zabít. Při dotazu montážní firmy projektant odpověděl že to má montážní firma udělat tak aby to bylo dobře, změny zakreslit a poslat mu je, on že to prý někdy doplní do jeho dokumentace.

Pavel Horský:
Obrázek jsem ještě na diskusi neumisťoval.Je stli se tedy objeví tak:toto je PD ke stavebku č.1

Pavel Horský:
Toto je projekt č.2

Pavel Horský:
A toto PD č.3.
Pak nemá mýt člověk smíšené pocity.Myslíte,že je tu vše v pořádku?Všechny tři ukázky jsou PD ke stavebnímu povolení!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana