Jak má být vypracovaná PD ke stavebnímu povolení?

(1/20) > >>

Pavel Horský:
Dnes se mi po několikáté dostala do ruky PD ke stavebnímu povolení od jedné a té samé firmy.
Když přehlédnu,že je rozvaděč R1 kreslený na schodišti(ne na podestě)v PD dále chybí výkres zapojení R1,situační schéma napojení objektu,v PD jsou zakresleny jen schématické značky u kterých jsou kóty okruhů,ale tyto značky už nejsou mezi sebou propojeny čáry.Nikde také není uvedeno,jaké se kde použijí průřezy kabelů(jen CYKY,CYKYLo).
Projektanti,je to prosím v pořádku?Nevím,co si o tom mám myslet.
Co by měla obsahovat PD ke stavebnímu povolení a co by měla obsahovat prováděcí PD?

Jaroslav Kořínek:
Pane Horský, přece nechcete od některých projektantů aby dokumentaci ke stavebnímu povolení dělali jako prováděcí! Pokud tak jak popisujete PD stačí stavebnímu úřadu ,  tak je vše zřejmně O:K:
...proč by jste chtěl mít okruhy ještě propojeny čárámi? vám nestačí očíslování?
No a když jsem v těch důvěrnostech tak mám taky rád výkresy ve formátu A4 max. A3 v měřítku cca  1:100
v praxi se to na stavbě dobře osvědčilo. Nechodím s roztaženýma rukama a hlavně - vidím kam šlapu. Hezký večer

Milan Selezan:
Projekt pre stavebné povolenie slúži pre stavebný úrad, aby vedel posúdiť o čo v tej elektrike na stavbe pôjde. Nie je to realizačný projekt. Ten si objednáva investor (alebo to chce od dodávateľa). Ten už obsahuje presne vývody z rozvádzača, trasy s káblami obvodov, presnú špecifikáciu atď. Ten vám asi chýba pre realizáciu, ale dopracovanie si musíte vyžiadať od investora alebo nechať vypracovať objednávkou u projektanta.
Robí sa aj pre stavebné povolenie priamo tzv. jednostupňový projekt, kde je to spracované ako pre realizáciu. Záleží však na objednávke investora.

Mařík Pavel:
Neda mi to nereagovat. Asi zalezi na miste stavebniho uradu, jelikoz ja nemam v projektu pro stavebni povoleni (stari dva roky) o rozvodech elektriny ani zminku, je jen naznacen privod do budovy. To se samozrejme netyka provadeciho projektu. Zaver: Hu nas nepotrebujete ke stavebnimu povoleni PD elektro.
Hezky den vsem.

Pavel Horský:
Pane Kořínku,je tedy v pořádku,když se do místností zakreslí jen schem.značky a rozvaděč na schodišti?
Jestli ano,tak opráším svůj živnosťák pro samostatné projektování a vzhůru do boje :-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana