Jak má být vypracovaná PD ke stavebnímu povolení?

<< < (13/20) > >>

Milan Karvánek:
TO: Tesař > Můžete prosím uvést konkrétní citaci nebo paragraf? k Vaší informaci "Dokumentace ke Stavebnímu povolení je vypracována v rozsahu dle Stavebního zákona, Vyhlášky č.132/98Sb §18, ČKAIT- DOS M10" nemám příslušné dokumenty k dispozici (stačí i jen odkaz na netu).Ono ve světle poslední reakce p.Dosbaby z 23,10, se mi to nějak nezdá.
TO: Dosbaba > Napište prosím o jakou publikaci iiSELu se jedná.

Otakar Dosbaba:
Jsou to publikace "Projektování elektrických zařízení" a "Příručka pro zkoušky projektantů el. instalací". "Silnoproudé rozvody a zařízení se zakreslí do půdorysů a budou přehledně vypracovány v doporučeném měřítku 1:100 nebo 1:50." Tak jest v publikaci mj. uvedeno.
Otázka je zda je přehlednější (s ohledem na úplně prvotní otázku této diskuze) zakreslovat do půdorysu vedení a někdy tím tu přehlednost trochu degradovat. Občas je opravdu přehlednější prvky spíše řádně popsat, označit příslušnost atd.,  zvláště je-li na výkrese "nahuštěno".

Patrik Schoř:
(poklona)  za podporu p.Doležale. Ještě jen uvedu vše na pravou míru. Můj příspěvek nebyl myšlen jako spílání osudu, který mne potkal. Tuto profesi jsem si vybral dobrovolně a dělám jí rád. Lezou mi jen krkem některé invektivy lidí, kteří zjevně vůbec nevědí o čem "projektanština" je a přitom je to stejná práce jakou dělají oni. Takoví nebudou nikdy z žádným projektem spokojení. Buď se můžeme jeden od druhého učit a nebo se vzájemně posílat "jinam". Co je pro nás všechny prospěšnější - co všichni myslíte hmm ? :-)

Milan Karvánek:
Jako montážník naprosto sdílím první názor p.Horského, jako revizák názor p. Kučery. Musím však uznat, že i poslední dva názory p.Schoře a p.Doležala jsou pravdivé, hlaně z pohledu projektanta. Rubeme se tu mezi sebou projektanti, revizáci a zodpovědní montážníci. Jediný kdo se neozval jsou ti montážníci, kteží dělají bez TD úplně, nebo podle té "nepoužitelné" a neozvali se ti revizáci, kteří to všechno na konci za peníze ochotně zrevidují a absence kvalitní TD jim vůbec nevadí. A to mi jako především revizákovi vadí nejvíce. Co hůř takto šmahem napsaná revize, nebývá mnohdy nijak vyčerpávající (jako předcházející projekt) a kupodivu bývá i mnohdy i levnější než solidně zpracovaná. To mne přivádí k úplně jiné diskusi, která probíhá v sekci mišmaš o profesní organizaci, třeba komorře nebo cechu. Celý problém je ve špatně nastavených zákonech a podmínkách oboru elektro jako takového.

Milan Karvánek:
TO:Dosbaba > O.K. naprostý souhlas s poslední větou Vašeho předešlého příspěvku. M.K.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana