Jak má být vypracovaná PD ke stavebnímu povolení?
Jan Kučera:
Milý kolego Dosbabo! To, že se to běžně dělá, je asi neoddiskutovat elný fakt. Jiná otázka je, zda je to to správné. Nejsem naivní pitomec, typu Jana Husa a nechci se nechat upálit. Přesto se domnívám, že bychom jako odborná skupina měli vystupovat jednotně. (Teď jsem právě projevil, že jsem naivní pitomec) Je mi jasné, že se nikdo nepustí nezištně do předem prohraného boje. V jedné divadelní hře jsem slyšel takovou krásnou sentenci: "Skot nikdy neprodá svůj charakter, a když, tak ne angličanovi, a když tak ne tak lacino". Skutečně se domníváte, že příklad s rohlíky kulhá? V tom případě se velmi omlouvám. Připadá mi to, jako kdybych zadal zakázku Michelangelovi na sochu Davida a on by mi dodal kresbu Ferdy mravence, že mi to musí za ty peníze stačit
Jan Kučera:
Nějak jsem se rozkecal. Montéři dostanou do rukou to, co dostanou a udělají při montáži co mohou. Odpovědnost za dokumentaci skutečného provedení by čistě teoreticky měl mít dodavatel. Ve skutečnosti je to na odborné a profesní kvalitě zástupce odběratele, co při procesu předávání je schopen od dodavatele vydyndat.
Jaroslav Kořínek:
Prvotní otázka byla :"Co by měla obsahovat PD ke stavebnímu povolení a co by měla obsahovat prováděcí PD?"
Tak nevím? Proč utíkáte od mereditu věci?
Položte otázku : Jak by se mělo tvořit a podle jaké dokumentace. Nebo : Podle čeho tvoří elektrikáři.
Všichni kteří pracují rukama řeknou, že projekty jsou takové jak bylo zde prezentováno. Případně že nejdříve přečtou technickou zprávu pak prolistují projektovou dokumentaci a tak dál. Prosím hledejme problém tam, kde skutečně je.
Můj názor je, že pravda je někde jinde. ONO TO ZDE BYLO JIŽ ŘEČENO: Jsou dobří projektanti se svědomím a pak ti ostatní. Z první skupiny jich znám jen málo.
Otakar Dosbaba:
Pane Kučero, já jsem ty :-)) chechtací smajlíky nemyslel ani náhodou jako výsměch, jen jsem si vybavil pro změnu kousek z vystoupení Luďka Soboty, kde sáhodlouze chtěl něco příkladem ilustrovat a to se nakonec obrátilo proti němu. Mě samotnému se to stává také dost často, nepřímoúměrně počtu naslouchajícíc h osob a vážnosti situace. Pak si na tu citaci vzpomenu a dost často ji použiji pro vybruslení z trapasu alespoň trochou toho zasmání. Tak jsem to tady také v podobném smyslu uvedl, s nikterak špatným úmyslem. Naopak, trochu jsem chtěl dohady odlehčit, no né nadarmo mě občas přezdívají "drebin" (viz komisař Frank Drebin z Bláznivé střely...). Jenže to se už v psaném textu ani smajlíkem zřejmě nezachrání.
Občanky se asi trhat nebudou...
Jaroslav Kořínek:
"Jak má být vypracovaná dokumentace? No to nevím! Jsem ale rád, že se pořád točí!"řekl hospodský Palivec a točil další pulitr.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana