Jak má být vypracovaná PD ke stavebnímu povolení?

<< < (10/20) > >>

Otakar Dosbaba:
Pánové montéři :-),  kolikrát tady budou ještě projektanti omílat, k čemu je určená PD pro SP a naopak PD pro vlastní realizaci? Už ten název snad vypovídá, do jakých rukou mají ty výkresy přijít a také k čemu mají sloužit. Proč by měl projektant nést odpovědnost za to, že montéři dostanou do rukou projekt pro SP - tedy pro jejich potřeby v případě "větší" stavby vlastně nic! Jestli se montážní firma pustí do práce na základě této PD pro SP a prováděčku přitom již nepožaduje, pak buď ví detailně jak na to a nebo ne, a za případné nedostatky nese zodpovědnost sama. "Stavebka" a "realizačka" jsou prostě dva různé "výrobky",  každý k jinému určení. Preciznost a správnost dokumentace v jednotlivých stupních je jiná kapitola.

Jaroslav Kořínek:
...jsou tu příspěvky malé, jsou tu příspěvky velké, ale stejně nejlepší příspěvek měla Olina Schoberová:
No pánové! Ještě si můžeme navzájem roztrhat občanky!Dovlím si použít citace "
Řekl bych že prvotní otázka byla "Co by měla obsahovat PD ke stavebnímu povolení a co by měla obsahovat prováděcí PD?" a já vyzval pány projektanty aby napsali článek o tom jak který stupeň projektové dokumentace má vypadat. "
 (poklona)  vám všem za vzájemnou úctu a shovívavost vůči sobě samotným a elektrikářské profese!
...a pak bychom měli mít vlastní CECH ! Hm, pokud soudím s ohlasů tak jsme asi postřílení....

Otakar Dosbaba:
Ad rohliky: Na reklamní foto a do výlohy se vše podřídí lákavému vzhledu a přitom to bude pravděpodobně z materiálu, který by nikdo do huby nevzal. Zákazníci mohou upřednostňovat makované, jiní zase slané, někdo celozrnné, jiní možná i hnusné, gumové a bez chuti, hlavně ale levné...:-))) atd. vždyť tak se to běžně ku spokojenosti všech dělá. Pane Kučera, to asi nebyl zrovna ten nejlepší příklad... :-)))

Jan Alin:
Tak a tady se dostáváme k jádru pudla. Jak je možné že montéři dostanou do ruky dokumentaci určenou ke SP a to jako "realizační"? A kdo je zodpovědný za uvedení změn které vzniknou vždy při realizaci do dokumentace? To není rýpanec, já se to opravdu nikde nedozvěděl, lépe řečeno vždy jsem se dozvěděl něco jiného.

Jan Alin:
Citace

Ještě si můžeme navzájem roztrhat občanky!

Až tak razantně jsem to nemyslel :-).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana