Jak má být vypracovaná PD ke stavebnímu povolení?

<< < (9/20) > >>

Hynek Bureš:
...ještě dodám, že obvykle se bez problémů dohodnu se zadavatelem, v případě menších akcí že v navržené cenové relaci tu dokumentaci zpracuji "rovnou jako prováděčku" i když oficielně stupeň je k SP. Takové ty "ošizené" projekty obvykle nedělám - jedině výjimečně to zjednoduším u větších akcí, kde je náročnější koordinace profesí a časová tíseň, a když vím, že se podle toho stavět nebude, realizačka bude navazovat a v ní se to "zanedbané" dožene.

Jan Kučera:
Omlouvám se za mou zaujatost, asi jsem jednostranně zaměřený a blbý revizák. Vzhledem k tomu, že to dělám pouze 30 let, mám  zejména v dnešních tržních dobách nepříjemný pocit beznaděje. Pokusím se vysvětlit. Realizační firma dostane zakázku, podloženou dokumentací pro stavební povolení. Ta samozřejmě neodpovídá požadavkům spotřebitele. Svým montérům dá pouze tuto dokumentaci. Výsledek, vzniklý z ústní dohody se zadavetelem je úplně jiný, než v původní dokumentaci. Dokumentaci skutečného provedení nikdo nezaplatí a tudíž neudělá. Tahle sranda je jakž takž přijatelná v případě rodinného domu. V případě, a to trochu přeháním, atomové elektrárny je to naprosto nepřijatelné. Ve všech těchto případech dochází k finančním škodám. Kdo by za ně měl nést odpovědnost. Já si myslím, že projektant. Bylo by mi ho líto, ale ze zákona není za nic odpověný. A včil mudruj.

Jan Alin:
To: Patrik Schoř

Tak já to řeknu přesněji. Jestli někdo dá na projekt pár ušmudlaných korun a nestačí to na to aby ten projekt byl proveden dle čistého svědomí a pořádně tak ten projekt nedělám a ne že odevzdám cosi co jako projekt nemůže sloužit ani jako pro SP. Jestli mě někdo řekne že chce provést revizi elektroinstala ce plné výrobní haly o rozměrech 50m x 150m včetně strojního zařízení a má na to 1000,-Kč tak mu tu revizi prostě neprovedu a ne že odevzdám papír kde bude moje razítko a odstavec že tam ta elektrika asi někde je a loni to ani nikoho nezabilo.

Řekl bych že prvotní otázka byla "Co by měla obsahovat PD ke stavebnímu povolení a co by měla obsahovat prováděcí PD?" a já vyzval pány projektanty aby napsali článek o tom jak který stupeň projektové dokumentace má vypadat. Takže si myslím že ten příspěvek byl k tématu a reakce na pláč že je za to málo peněz je odůvodněná. A věřte že vím přesně o čem mluvím a že situace v dnešním antipodnikatel ském prostředí a balastu zákonů není vůbec jednoduchá. Jenže tady všichni včetně mě :-) akorát pláčem místo aby jsme něco udělali a maximálně se napadáme co kdo z nás dělá špatně.

Jan Alin:
To: Jan Kučera

"A včil mudruj."

Vždyť mudrujem :-). Ale jinak souhlasím.

Jan Kučera:
Zařekl jsem se, že už nebudu provokovat, ale zkuste si někdy představit, že vy projektanti jste pekaři a rozdělujete výrobek, třeba rohlík podle vašich kriterií; rohlík pro reklamní  fotografii, rohlík do výlohy a pak několik typů rohlíku podle typu zákazníků. Nevím, nevím. Možná jsem hlupák.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana