Jak má být vypracovaná PD ke stavebnímu povolení?

<< < (8/20) > >>

Patrik Schoř:
To:AlinNevím na co tato reakce? Všechno o čem píšete tu několikrát padlo (včetně Stavebního zákona a Vyhlášky o tom, jak mají takové dokumentace vypadat). Jestliže někdo staví s tím, že na projekt dá ušmudlaných pár korun, tak by si měl spočítat, že nevyřešené věci se dodělávají formou víceprací a to stojí víc peněz než samotný projekt. A pokud ty peníze opravdu někdo nemá, tak ať nestaví. To není problém do této diskuse!

Patrik Schoř:
To:AlinNevím na co tato reakce? Všechno o čem píšete tu několikrát padlo (včetně Stavebního zákona a Vyhlášky o tom, jak mají takové dokumentace vypadat). Jestliže někdo staví s tím, že na projekt dá ušmudlaných pár korun, tak by si měl spočítat, že nevyřešené věci se dodělávají formou víceprací a to stojí víc peněz než samotný projekt. A pokud ty peníze opravdu někdo nemá, tak ať nestaví. To není problém do této diskuse!

Patrik Schoř:
Omlouvám se všem. Drbnul se mi počítač a tak je to tam asi pětkrát. Promiňte.

Jan Kučera:
Pan Schoř mě opravdu potěšil. Když tvrdí, že dokumentace pro SP nemusí vypadat jako realizační, dostávám osypky. Doufám,že nechcete tvrdit, že projekt pro stavební povolení může vypadat jako projekt pro atomovou elektrárnu a prováděcí projekt, který jsem si objednal pro rodinný domek, si musím u vás objednat znovu, protože se od sebe poněkud liší. Pro pana Davida C.: Kdybych nebyl revizák, který se dnes a denně potýká s chybami elektrických instalací, které vyplývají z mizerné práce jednak a prvotně (podle mého názoru) projektanta a posléze montážní firmy, tak bych vás možná politoval. Je skutečně důvodem odevzdat nepravdivoou dokumentaci jen proto, že jsem za to dostal zaplaceno méně, než jsem očekával?

Hynek Bureš:
Pane Kučera, tak nějak se snažím váš příspěvek pochopit, ale při sobotním podvečeru mi jeho smysl nějak uniká.... zkuste to napsat znovu a srozumitelněji, co vás potěšilo a co se vám nelíbí.

Dokumentace ve stupni k SP (v časovém presu a za symbolický honorář) bude jistě stručnější (minimum dle požadavků stavebního řízení resp. požadavků schvalovacích orgánů),  ale nesmí obsahovat chyby, to je přece jasné. A v takové dokumentaci považuji za slušnost alespoň vypsat body, které je v třeba v rámci realizace (nebo realizační dokumentace) dořešit. A to se týká rodinných domů i velkých staveb.

Ještě dodám, že zásadně nedělám realizační projekty po jiném projektantovi, který řešil SP a nechce pokračovat (hádejte proč asi...?).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana