Jak má být vypracovaná PD ke stavebnímu povolení?
Patrik Schoř:
To: p.ČernochZřejmě jste nepochopil podstatu otázky a problému kolem ní. Projektantská čest a hrdost je jedna věc a zpracovaná dokumentace v určitém stupni druhá. Každý projektant by měl být pochopitelně fundovaný k tomu, aby dokumentace nenesla žádné chyby a byla úplná (v případě autorizovaných osob by to mělo být pochopitelné). Druhá věc okolo které se točí problém je to, "co má v dokumentaci určitého stupně být". Pokud je projektant napadán za to, že nemá v dokumentaci pro SP "čáry" jednotlivých okruhů tak mi to přijde poněkud "ujeté". Co má být v dokumentaci pro SP je přesně určené. Pokud je tam něco navíc tak na přání investora a po domluvě. Pokud to realizační firmě nestačí (a já teď neříkám, že by mělo stačit !!) tak je jen na ní aby investora přesvědčila, že potřebuje vyšší stupeň PD. S projektantskou ctí a hrdostí to nemá nic společného - pokud vydal projektant PD pro SP v pořádku a nikdo neobjednal vyšší stupeň = není to jeho problém.
Pavel Horský:
Áááááá,a je to konečně tady!!!Pánové projektanti,zatím jsem se tu ve většině případech setkal jen s objahováním své projekční činnosti,které hodně smrdí vaší ješitností(a to mi promiňte).Každý z nás má v oboru elektro určité zaměření a mě poslední dobou připadá,že není nad revizní techniky a už vůbec né nad projektanty.Uv ědomte si prosím,že jsem si do vás všech schválně píchnul a čekal jsem na vaše odezvy,které teda nebyly zrovna libové.Ať už se diskuse týká čehokoli,vždy se začnete předhánět ve vědomostech a nakonec zapomínáte na hlavní pointu celého rozhovoru.Když jsem vám jasně napsal dotaz na to,jak je možné,že v PD ke stavebnímu povolení je rozvaděč kreslený na schodišti(na to mi nikdo z vás ani neodpověděl),jak je možné že v PD jsou zakresleny jen schem.značky zásuvek a spínačů bez propojení atd.,začali jste se vlastně zabývat tím,co investor uhradí a co ne!
Každá PD musí mít jistou fazónu a to ať už je k tomu nebo onomu účelu a t o se na mě nezlobte!Nikde jsem nepsal a nikdo po vás nechce,aby jste dělali dokumentaci ke stavebku s detailním rozkreslením detailů a dalších pičičmuňdáren,které jsou potřeba v prováděcím projektu.Jen jsem chtěl,aby se někteří z vás zamyslely nad tím,co vlastně odevzdáváte obyčejným lidem,kteří nemají o tomto problému ani potuchu!
A teď se do mne pusťte!Předpokládám,že jsem tímto určitě urazil spoustu odborníků,ale nezapomeňte!-potrefený kozel se vždy ozve a rozumný člověk ví o čem je tu vlastně řeč.
Milan Selezan:
To Horský: Nenapísali ste , že aké veľké sú tie schody na schodišti, takže teoreticky ten rozvádzač tam môže byť. :-) Čo vy na toooooo?
Pavel Horský:
To Selezan:pokud vím,rozvaděč na schodišti být nesmí,pokud se tedy nejedná o podestu a ta tam opravdu neníííííííí :-)
Patrik Schoř:
To: HorskýPokud vím tak Vámi položená otázka zněla poněkud jinak! Ptal jste se na to jak má být vypracovaná PD ke SP. Nijak jste nespecifikoval, abychom mi ostatní hledali chybu v umístění rozvaděče ve Vámi držené dokumentaci. Nějaký blb udělá banální chybu a vy apelujete na celonárodní cítění a svědomí projektantů. Jelikož sem tedy nepochopil váš záměr s popichováním - tak asi nejsem rozumný člověk. Mám pocit, že na tomto portálu by se měli probírat věcné připomínky, které budou zdokonalovat vzdělání veškerých profesantů kolem elektriky. Na podobné nesmyslné handrkování zde není čas ani místo. Vaše odbornost je také diskutabilní - pokud dáváte do ZÓNY 2 v koupelně svítidla v krytí IPX0 ! Neberte to osobně, každý se stále učí, ovšem tato chyba (s rozvaděčem) je v porovnání s tou Vaší opravdu banální, nemyslíte?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana