Zase bude nové označení kabelů? Zruší se "A, B"?

<< < (8/10) > >>

Milan Barta:
Jelikož dělám v maloobchodě dostal jsem od dodavatele dopis z něhož doslovně cituji výňatek
  " ... Tato změna nahrazuje staré značení, které po přechodném období, tj. do 1.4.2006 pozbývá platnosti. Po tomto datu bude ukončena výroba především u těchto položek:
CYKY 2A x...
     2B x...
     3B x...
     3D x...
     4C x...
a dále kabely CMSM, CMFM, JYTY ve stejném provedení.
   Výrobky podle starého značení lze po dobu přechodného období, tj do 1.4.2006, objednávat u výrobců pouze na zakázkovou výrobu. Z tohoto důvodu bude i naše společnost v přechodném období postupně snižovat skladové zásoby těchto výrobků až po úplné ukončení jejich distribuce."

Následuje tabulka s novým barevným značením s dodatkem:
" Po 1.7.2005 se bude jiné barevné provedení vyrábět pouze po dohodě jako zakázková výroba"

Tak že, závěr - ne zákazník můj pán, ale výrobce můj pán

Otakar Dosbaba:
Tak se zatím nikdo z výrobců se svým stanoviskem nevyjádřil, na e-mail nikdo neodpověděl ani tuto diskusi nenavštívil. Poslední příspěvek pana Barty mě trochu nadzvedl, jestli to takhle bude následovat i v dalších velkoobchodech, které přestanou vytvářet poptávku a tlak na výrobce, tak ať žije Kocourkov. Možná by stálo za pokus spáchat nějakou reportáž elektriky. Myslíte pane Minařík, že by se to dalo nějak realizovat? :-)

Také jsem si uvědomil další nedostatek "harmonizovanéh o myšlení" v konstrukci kabelů, i když to je proti značení spíše prkotina. Např. ale kabel H05VV5-F 18Gx.. . 17 žil černých a osmnáctá z/ž. Proč? Proč se nedržet dřívější praxe, např. CMSM 19Cx..,  kdy bylo možné kabelem napájet 9 okruhů L+N a ta PE žíla byla lichá a společná.  Uznávám, že je to poměrně vzácný požadavek (ale častý u osvětlovačů... :-)),  kabel je jinak většinou použit jako ovládací (tam by ale modrý vodič N dle našich zvyklostí rovněž nebyl na škodu),  takže je to asi fakt prkotina, i když možná zbytečná.

Jiří Erben:
Pro O. Dosbabu - ale navštívil, jak se mi již doneslo :-) vyčkejte příznivé a pozitivní reakce firmy, která jde vstříc zákazníkům...

Libor Cr.:
Tak pozitivní reakci na přání zákazníků tomu nevěřím, dnes mi ve velkoobchodě řekli, že přivezli posledních 1000m 2A a je konec, kabelovka přestala vyrábět :(,   žádost o 3D a 4C ani nekomentovali.

Jiří Erben:
Tento týden se dělaly desítky kilometrů 4Cx1,5, 2Ax2,5, 2Ax1,5 i 2Bx1,5.
3D (M-Č-H)jsem už dlouho neviděl v plánu, není lepší použít -O (H-Č-Š)?
3C i 3A už kompletně nahrazeno -J a -O (ono to H-Č-Š je fakt příjemnější než Č-H-Č).
5C bylo naposledy v srpnu, od té doby také nahrazeno -J (ŽZ-M-H-Č-Š se mi taky lépe zapojuje než ŽZ-Č-M-H-Č)...
Mimochodem nechcete CXKE-R a CXKE-V? Taky vyrábíme! :-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana