Zase bude nové označení kabelů? Zruší se "A, B"?
:
TO: Beláň
Tos tím přeznačováním snad nemůžete myslet vážně takovou prasárnu snad už nikdo nemusí dělat, když je všude dostatek materiálů, jen si řádně vybrat.
Štefan Beláň:
TO: PavelNechápu na který můj příspěvek reagujete. Asi nečtete celou diskusi. Doporučuji nejdřív číst - potom reagovat a v tomto případě doplnit i datum příspěvku na který reagujete.
Libor Cr.:
To Jiří Erben , čas: 1.12.2005 11:55
Jestli jsem to správně pochopil tak jste pracovník nějaké kabelovny tak by mě
zajímalo jestli 4Cx1,5, 2Ax1,5 budete vyrábět i nadále? V tomto případě zde
zveřejněte odkaz a kontakt na vaši firmu u nás se ve velkoobchodě vmlouvají, že
2Ax1,5, 3Dx1.5 a 4Cx1,5 se již nikde nevyrábí. Pokud jde o barevné značení
hnědá-černá-šedá souhlasím, že to je dobrý krok, ale nemá nic společného s
novým značením v tomto barevném provedení (s šedou žílou) se pod značením 3A, 5C vyrábí u jiných kabeloven již
dávno pokud jde o nahrazení 3D (hnědá-černá-sv. modrá) 3A,3-O
(hnědá-černá-šedá) je to nouzové řešení plynoucí z chybějícího kabelu 3D (s
nutností přeznačování).
Jiří Erben:
Pro pana Libora Cr.:
Ano, pochopil jste to správně :-) 2A, 4C apod. se i nadále budou vyrábět, ale spíš jen na objednávku, protože jako standard už jsou kombinace -J, -O a ABCD jsou víceméně atypy. Nicméně naši firemní obchodníci mají povinnost tuto kombinaci nabízet. Zkuste info@kabloelektro.cz, konkrétní adresa na některého kolegu z obchodního mě teď nenapadá.
Mimochodem - velkoobchod se velmi rád bude vymlouvat zákazníkům, že se kabel nevyrábí - stejně jako se bude vymlouvat nám, že ho zákazníci nechtějí. Nejen v naší zemi totiž dávno není pánem zákazník ani výrobce, ale překupník: už příliš velkou část maloobchodu ovládají nadnárodní řetězce a tak je obtížné například koupit jogurt z přespolní mlékárny, protože řetězce raději nechají zavážet supermarkety zbožím ze zahraničí (a blbí spořiví Čecháčci to kupují, protože jim nedojde, že tím likvidují své výrobce a tím i své zaměstnavatele). Nechtějí si zatěžovat sklady a logistiku pár vodiči navíc, místo toho naskládají palety různých superlevných osvětlovacích těles a polských instalačních přístrojů.
Mimochodem jsem v libereckém OBI viděl vodiče SCY, CYKY, H03VV-F apod. za ceny bezmála dvojnásobné než v naší firemní prodejně...
Jan Franěk:
Souhlasím s panem Kostkou. Nakupuji v Kolíně v menším velkoobchodu a nemám problém se sortimentem.Co potřebuji to mi dodají i dle katalogů a neni problém se starým a novým značením.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana